Batterijen

Bij Welkoop kun je Varta en Duracell batterijen kopen voor in alle elektrische apparaten in en om huis. Of je nu batterijen zoekt voor in een speelgoed-kettingzaag, de op afstand bestuurbare graafmachine van je kinderen, de elektrische vliegenmepper, een vliegenverjager of rookmelder. We hebben batterijen voor apparaten die veel energie gebruiken, zoals speelgoed of een flitser, maar ook voor apparaten die weinig energie verbruiken, zoals afstandsbedieningen of klokken.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Soorten batterijen

Bij Welkoop vind je batterijen van klein tot groot. Zo koop je in onze winkel professionele batterijen voor een elektrische afrastering. Maar natuurlijk hebben we ze ook voor normaal huis-, tuin- en keukengebruik. Bijvoorbeeld de veelvoorkomende AAA en AA batterijen. Je koopt ze in een verpakking per twee of in een grote voordeelverpakking met acht stuks.

Naast de gangbare AA en AAA batterijen, kun je verschillende knoopcelbatterijen kopen, bijvoorbeeld: V12GA, CR2025, CR2016, CR2032, V23GA, LR1/N/LADY en CR2430. Ook handig is de knoopcelset. In deze verpakking met twintig knoopcelbatterijen zitten van verschillende soorten batterijen meerdere stuks. Tot slot kunnen ook de grote blokbatterijen niet ontbreken, zoals C, D en 9V batterijen.

Oplaadbare batterijen

Ben je het zat om elke keer weer nieuwe batterijen te kopen? Dan zijn oplaadbare batterijen een optie. Ze zijn dan wel wat duurder in de aanschaf, maar zijn meteen klaar voor gebruik en als ze leeg zijn, laad je ze gewoon weer op in een lader. Op deze batterijen staat altijd de opdrukking ‘rechargeable’.

De oplaadbare batterijen van Varta herken je aan de groene kleur. Ze zijn er in twee soorten: ‘normale’ en extra power. Zo beschikt de normale oplaadbare AAA over 800mAh en de normale oplaadbare AA over 2100mAh. De extra power batterijen beschikken over een capaciteit van 1000mAh (AAA) en 2600mAh (AA).

Varta en Duracell batterijen

Of je nu kiest voor de Varta batterijen of Duracell batterijen, eigenlijk kun je niet misgrijpen. Beide merken zijn kwaliteitsmerken.

Varta batterijen worden gemaakt in Duitsland. Zoek je extra krachtige batterijen met een grote capaciteit, ga dan voor hun longlife power-batterijen. Deze zijn speciaal ontworpen voor apparaten die veel stroom verbruiken, zoals zaklampen en computeraccessoires zoals een draadloze muis. Het Amerikaanse bedrijf Duracell maakt ook batterijen met een hoge capaciteit. Handig is dat deze zijn voorzien van de powercheck-technologie: door met twee vingers op het omhulsel van de batterij te drukken, controleer je snel hoeveel energie er nog in de batterijen zit.  

Lege batterijen inleveren bij Welkoop

Lege batterijen gooi je niet weg in de afvalbak, maar lever je in bij een inleverpunt – de batterijen worden dan gerecycled. In elke winkel waar je batterijen kunt kopen, kun je ze inleveren. Dus ook in een Welkoop-winkel bij jou in de buurt kun je jouw lege batterijen kwijt.