Zonder je kat op vakantie?

Ken je dat? Je gaat op vakantie, maar je weet niet wat te doen met je kat. Bij vrienden, familie of toch een kattenpension? Een bekend dilemma onder kattenbezitters. In dit artikel gaan we alle opties na en geven we je tips. Zo weet je zeker dat je maatje in goede handen is.

Bekijk: Kattenvoer | Kattenspeeltjes | Kattenbakvulling

Verzorging door buren, familie en vrienden

Een populaire optie is het regelen van buren, familie of vrienden om voor je kat te zorgen. Het is een handige en vertrouwde oplossing. Je kat blijft in zijn vertrouwde omgeving terwijl hij toch de nodige zorg krijgt.

Zorg ervoor dat je duidelijke instructies achterlaat. Zo weet degene die voor je maatje zorgt precies wat hij nodig heeft.

Denk aan:


Bij vrienden of familie in huis

Kan je kat goed opschieten met andere mensen of dieren? Dan kan je hem ook onderbrengen bij vrienden of familie. Het voordeel hiervan is dat hij nooit alleen is. Zorg er wel voor dat je de nodige spullen meegeeft. Denk aan zijn speeltjes, voeding en kattenbak. 


Binnenkat of buitenkat?

Deze optie is vooral handig als je een binnenkat hebt. Een buitenkat kan gestrest raken als hij te lang binnen moet blijven. Bovendien is het niet verstandig om een buitenkat naar buiten te laten gaan bij familie en vrienden. Hij kent de omgeving niet en kan dan verdwalen.


Kattenoppas inhuren

Heb je niemand in de buurt om voor je kat te zorgen, overweeg dan om een professionele kattenoppas in te huren. Kattenoppassers zijn gespecialiseerd in het verzorgen van katten en zorgen ervoor dat je kat de beste zorg krijgt tijdens jouw afwezigheid. Ze komen vaak meerdere keren per dag langs om je kat te voeden, te spelen en zijn omgeving schoon te houden.


Naar een kattenpension

Een andere optie is om je kat onder te brengen in een kattenpension. Dit is een goede keuze als je kat gewend is aan andere katten en geen problemen heeft met een nieuwe omgeving.

Daarnaast hebben kattenpensions ook individuele verblijven voor de meer verlegen katten. Ook wordt er regelmatig gespeeld en krijgen je katten medische zorg als dit nodig is.


Zorg ervoor dat je op tijd reserveert, vooral tijdens drukke vakantieperiodes. Kattenpensions kunnen snel vol zitten.


Doe de gezondheidscheck

Ga je op vakantie en laat je jouw kat achter? Dan wil je zeker weten dat zijn gezondheid in orde is. Bij Welkoop kan je terecht voor een uitgebreide gezondheidscheck. Je krijgt advies op maat, afgestemd op jouw kat. Zo kan je met een gerust hart vertrekken naar je vakantiebestemming.

Meer over de gezondheidscheck