Kattenvoer

De juiste kattenvoeding is belangrijk voor de gezondheid van je kat. Elke soort kattenvoer is bedoeld voor een andere kat. Bij het aanschaffen van kattenvoer moet je rekening houden met het gewicht, de leeftijd en de energiebehoefte van je kat. Een grote, oude kat heeft andere voedingsstoffen nodig dan een kleine, jonge kat. Een binnenkat is veel minder actief dan een buitenkat. Daarnaast is er ook speciale voeding voor katten met overgewicht, overgevoeligheid voor bepaalde ingrediënten, problemen met de spijsvertering en huid- en vachtproblemen. Deze verschillende voedingen kun je in verschillende smaken en vormen krijgen bij Welkoop.

Populaire merken: Hills | Felix | Prins

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Kattenvoer kopen

Misschien is je kat wel net zo’n kieskeurige eter als jij. Of het nu de smaak is of de ingrediënten; er valt nogal wat te kiezen. Tijdens het leven van je kat, wisselt het nogal wat hij nodig heeft. Veel calcium, eiwitten en vetten voor een gezonde kitten in de groei. Als je lieve kitten eenmaal groot en sterk is, dan heeft hij vezels nodig voor een goede spijsvertering en veel vitaminen en mineralen voor een gezond hart en een goed gebit. Je kunt met een aantal zaken rekening houden als je het beste kattenvoer zoekt voor je kat:

  • Merk
    Wat je kat niet kent… Dat eet hij of zij niet! Je kat geeft bijvoorbeeld de voorkeur aan kattenvoer van Royal Canin, Whiskas of Felix. Dat kan, soms is een vertrouwd merk ook wel zo lekker. Als je kat goed eet en gezond is, kan je prima bij een bepaald merkvoer blijven.
  • Smaak
    Van vlees tot vis, en van kip tot lam. Je kat heeft een groot menu om uit te kiezen. Bij katten geldt ook; over smaak valt niet te twisten. Het is soms goed om van kattenvoer te wisselen- zo leer je je kat ook een bredere smaak te ontwikkelen.
  • Soort kattenvoer
    Je kat houdt wel van een goede maaltijd. Jij bepaalt wat er op het menu staat! Het is handig om te weten dat we zowel natvoer als droogvoer hebben bij Welkoop. Afwisseling in de voeding van je kat is verstandig, ook als je bijvoorbeeld kattensnacks zoekt.

Een blije en gezonde kat is fijn om in huis te hebben. Heerlijk als je kat ’s avonds dankbaar spinnend op schoot ligt. Het kan zijn dat je kat een allergie heeft. Dan heeft je kat hypoallergeen kattenvoer nodig. In dat geval kan je ook bij Welkoop terecht voor veterinair kattenvoer.

De liefde van je kat stopt natuurlijk niet bij het kattenvoer. Je kunt bijvoorbeeld ook leuk spelen met je kat of hem een gewillig slachtoffer geven voor de scherpe nagels: een krabpaal! Bij Welkoop weten we alles over je kat. Lees bij ons alles over je kat.