Aquarium toebehoren

Heb je net een nieuw aquarium aangeschaft en ben je nog op zoek naar toebehoren voor je aquarium? Bij Welkoop vind je alles voor het aquarium. Van luchtpompen en filters tot thermometers en visnetten. Welkoop heeft een ruim aanbod in aquariumspullen waaruit je kunt kiezen. Omdat ieder product een eigen functie heeft, is het zinvol om eens naar het uitgebreide aanbod van Welkoop te kijken in aquariumtoebehoren. Aquariumspullen kopen? Dat kan in onze webshop of in één van de Welkoop winkels.

Bekijk ook Aquariumfilters | Aquariumverwarmers | Luchtpompen

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Wat is het nut van aquariumtoebehoren?

Aquariumaccessoires zijn heel zinvol om aan te schaffen wanneer je een aquarium hebt. Al het aquarium toebehoren heeft namelijk een andere functie.

  • Aquariumfilters zorgen ervoor dat het water gefilterd wordt van algen. Hierdoor blijft het water in jouw aquarium kraakhelder.
  • Aquariumverwarmers zorgen ervoor dat de temperatuur op peil blijft. Dit is niet alleen belangrijk voor de vissen, maar ook voor de planten.
  • Luchtpompen behoren tot de aquariumtoebehoren die je zeker moet hebben. De toevoer van lucht zorgt voor voldoende zuurstof voor de vissen en een lichte stroming in het water. Deze stroming zorgt voor de fotosynthese van de planten.
  • Een visnet voor je aquarium is ook belangrijk. Met een visnet vang je eenvoudig je vissen wanneer je het aquarium schoon wil maken. 
  • Een bodemreiniger is een bruikbaar Tetra aquariumproduct. Met dit aquariumtoebehoren zorg je ervoor dat de bodem van jouw aquarium schoon blijft.

De ideale inrichting voor jouw aquariumtoebehoren

Met alle verschillende vissenkom accessoires kan het soms best een puzzel zijn om je aquarium logisch en overzichtelijk in te richten. Met onderstaande tips helpt Welkoop je een handje vooruit bij het inrichten van jouw aquariumspullen. De juiste stappen waarmee je dit doet, zijn:

  1. Het plaatsen van je aquarium. Kies bij voorkeur voor een plek met weinig zonlicht. Zonlicht zorgt namelijk voor algengroei.
  2. Kies uit alle aquariumaccessoires een bijpassende achterwand. Een achterwand zorgt er niet alleen voor dat het aquarium er mooi uitziet, maar creëert ook extra schuilplaatsen voor de vissen.
  3. Bedek de bodem van het aquarium met verschillende Tetra aquariumproducten. Start met het grind en werk vervolgens laag voor laag verder. Na het leggen van het grind ga je verder met het plaatsen van aquariumtoebehoren, zoals planten en ornamenten.
  4. Het plaatsen van apparatuur. Wanneer alles voor de basis van het aquarium is gedaan, ga je verder met de praktische accessoires zoals de luchtpomp, filter en thermometer.