Vogelvoer

Elke vogel heeft weer andere voeding nodig. Daarom is er voor elke vogelsoort een speciale voeding ontwikkeld. Bij Welkoop hebben we bijvoorbeeld speciaal vogelvoer voor tropische vogels, de kanarie, parkiet of papegaai. En daarnaast verkopen we voer voor volièrevogels, lijnzaad, voer met zonnebloempitten en voer voor een mooie verenkleur. Bij Welkoop kun je vogelvoer kopen van ons eigen Welkoop-merk, maar ook van de merken Cédé en Beaphar.

Bekijk ook: Duivenvoer | Vogelsnacks | Vogelspeeltjes

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Soorten vogelvoer

Bij Welkoop kun je verschillende soorten vogelvoer kopen; we hebben voeding als basisrantsoen en aanvullende voeding. Aanvullende voeding geef je – zoals de naam al zegt – als extraatje, bijvoorbeeld als traktatie of om je vogel te voorzien van extra mineralen of eiwitten.

  • Volledige vogelvoeding. Van het merk Beaphar en ons eigen Welkoop-merk kun je voeding kopen dat dient als basisrantsoen: vogelzaad voor elke dag. Op de verpakking zie je precies voor welke vogel het voer bestemd is. Belangrijk, want elke vogelsoort heeft een andere voedingsbehoefte en daar is het voer dan ook op afgestemd.
  • Aanvulling op basisrantsoen. Sommige soorten vogelzaad vormen een traktatie of aanvulling op het basisrantsoen. Zo hebben we bij Welkoop lijnzaad voor glanzend veren, onkruidzaad en vogelgrit.

Vogelgrit van ons eigen Welkoop-merk is een mengsel van zeeschelpengrit, oesterschelpengrit, maagkiezel en houtskool. Het voorziet je vogels van extra mineralen en bevordert de spijsvertering in de spiermaag. Je kunt het geven als aanvulling op het normale voer. Handig is dat elke vogelsoort hier voor zichzelf de beste voeding uitzoekt en de rest laat liggen.

  • Eivoer. Van ons eigen Welkoop-merk en van het CéDé kun je ei vogelvoer bestellen: een mengsel van bakkerijproducten, ei en eiproducten, suikers, zaden, plantaardige eiwitextracten, oliën, vetten en mineralen. Dit voer is een bron aan dierlijk eiwit en vormt een aanvulling op vogelzaad. Het eivoer van Cédé moet je (op het allround eivoer na) eerst rul maken in wat druppels water voordat je het aan je vogels voert.
  • Pinda’s. Ongepelde pinda’s doen het goed als traktatie voor je papegaai(en). En ook kun je ze aan de tuinvogels voeren – leg bijvoorbeeld een handjevol op een voedertafel of doe ze in een pindasilo.

Naast dit vogelvoer kun je je vogel natuurlijk ook van tijd tot tijd vogelsnacks geven!

Vogelvoer bestellen bij Welkoop

Voor parkieten, kanaries, tropische vogels, papegaaien, kaketoes en Europese zangvogels – eigenlijk voor alle vogels vind je het juiste vogelvoer bij Welkoop. Je hebt de keuze uit verschillende verpakkingsgroottes. Zo kun je in onze winkel zakken vogelvoer kopen van bijvoorbeeld een kilo of minder, maar ook hebben we van ons eigen Welkoop-merk grote verpakkingen van 18 of 20 kilo. Ga je dit vogelvoer bestellen in onze online shop, dan wordt het thuisbezorgd en hoef je niet te sjouwen.

Natuurlijk heeft Welkoop ook alles voor de gezondheid van je vogel(s) – van antiwormmiddelen tot vitamines.