Paardrijlaarzen

De paardrijlaarzen zijn een belangrijk onderdeel van de ruiterkleding. De laars is lang met een hoge schacht en doorgaans gemaakt van leer of rubber gemaakt. Paardrijlaarzen sluiten nauw aan op het been en lopen ongeveer tot aan de knieen. Er zijn verschillende soorten paardrijlaarzen voor elk type ruiter. Welkoop biedt paardrijlaarzen voor dames aan. Wil je graag de paardrijlaarzen passen? Breng een bezoek aan een van de vele Welkoop winkels. Er is altijd een winkel bij jou in de buurt. Shop je liever online, ga dan naar onze webshop. Het product wordt thuisbezorgd en dat is vanaf €40 al geheel gratis.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

De kenmerken van rijlaarzen 

Rijlaarzen zijn meestal zwart en hebben een hak. Het is geen toeval dat een laars een hak heeft. De hak is speciaal ontworpen voor de veiligheid van de ruiter. Door de hak kun je niet verder in de beugels schieten of vast blijven hangen. Dit kan nog wel eens van pas komen als jouw paard begint te bokken of steigeren. De laars schuurt tijdens het rijden langs de buik van het paard. Om deze reden is de laars gestroomlijnd, zodat het geen irritatie veroorzaakt bij het paard of de ruiter. 

Verschillende soorten paardrijlaarzen voor dames

Ben je op zoek naar de juiste paardrijlaarzen? Welkoop adviseert je graag welke laars het beste bij jou past. De discipline die je rijdt, heeft invloed op de soort rijlaarzen die je nodig hebt. Hieronder worden de verschillende soorten paardrijlaarzen benoemd zodat jij beter een keuze kunt maken:

  • Dressuurlaarzen: Dit product is ontwikkeld voor de ruiter die deelneemt aan dressuur. De laars heeft een hoge schacht die hoog en rond afloopt. Hierdoor lijkt het been langer. Tijdens de wedstrijd krijgt de ruiter punten voor de houding op het paard en daarbij moeten de benen lang zijn. Het materiaal is doorgaans gemaakt van echt leder. 
  • Springlaarzen: De laars is ontwikkeld om de ruiter tijdens het springen met het paard te ondersteunen. Een ruiter buigt bij elke sprong de knieën en is daardoor gebaat bij een soepelere laars. De laars is ook hoger uitgesneden waardoor het materiaal niet in de weg zit tijdens het springen. Springlaarzen zijn meestal gemaakt van soepel kalfsleer.
  • Rubberen rijlaarzen: De naam geeft al aan waarvan het product is gemaakt. Een rubberen laars wordt voornamelijk gebruikt door startende ruiters, omdat ze goedkoper zijn dan leren laarzen. De uitsnede is hoog en in sommige gevallen is de laars aan de binnenkant gevoerd. 

Heeft een paardrijlaars niet jouw voorkeur? Welkoop biedt verschillende soorten paardrijschoenen waaronder paardrij chaps en jodhpurs. Bekijk onze webshop of kom langs in de winkel.