Flexi

Je hond tijdens een wandeling aangelijnd houden, maar tóch heerlijk de vrijheid geven? Een Flexi hondenriem is dan wat je nodig hebt. Bij Welkoop vind je ze volop. Je kiest een flexilijn die past bij het gewicht van jouw hond en hebt dan ook nog de keuze uit verschillende kleuren. Hond blij, baasje blij!

Flexi: gepatenteerde hondenriem

Kleine wonderen op hun eigen manier – zo noemt Flexi hun flexilijnen. De technologie die achter de flexilijn schuilgaat is gepatenteerd, wat betekent dat dit Duitse bedrijf de enige is die deze uitschuifriemen op de markt mag brengen. Elke Flexi hondenriem wordt met de hand in elkaar gezet en ondergaat honderd kwaliteitscontroles!

Flexi hondenriem

Wat is een flexilijn?

Een flexilijn is een hondenriem in een handvat. De riem is automatisch intrekbaar, vergelijkbaar met het systeem van een rolmaat. Je geeft je hond tijdens het wandelen een variabele lengte: tot wel 3, 5 of 8 meter. Door een knop met je duim in te drukken, rem je de riem en breng je je hond tot stilstand. Zet je deze knop vast (door te drukken en schuiven), dan blijft de riem op deze lengte tot je hem weer van de rem af haalt.

Formaten van de Flexi hondenriem

De hondenriem van Flexi is er in verschillende formaten: ze gaan van XS (voor kleine honden) naar S, naar M, naar L (grote honden). Voor welke je gaat, is afhankelijk van het gewicht van je hond. Hoe zwaarder (en sterker, groter je hond), hoe steviger de riem. Tot slot heb je de keuze uit de lengte van de riem: een XS hondenriem is uitschuifbaar tot 3 meter, een grotere Flexi hondenriem tot 5 of 8 meter.

  • Honden tot 8 kg: Extra Small. De XS flexilijn is geschikt voor de kleinste hondenrassen. De riem (een koord) heeft een lengte van 3 meter.

  • Honden tot 12 kg: Small. De S flexilijn heeft een koord en is verkrijgbaar in twee lengtes: 5 of 8 meter.
  • Honden tot 15 kg: Small. Deze flexilijn is als hierboven, maar dan met een band in plaats van een koord. Ook verkrijgbaar in twee lengtes (5 of 8 meter).
  • Honden tot 20 kg: Medium. Deze flexilijn met koord is verkrijgbaar in twee lengtes (5 of 8 meter).
  • Honden tot 25 kg: Medium. Deze flexilijn is als hierboven, maar heeft een band (of tape) in plaats van een koord. Ook deze hondenriem van Flexi is verkrijgbaar in 5 meter en 8 meter.
  • Honden tot 50 kg: Large. Voor de grootste hondenrassen heeft Flexi een hondenriem met 5 of 8 meter lengte.

Tip! De Multi Box van Flexi kun je aan de Flexi New Classic-hondenriemen vastklikken. De ideale manier om poepzakjes mee te nemen, of hondensnoepjes!

Reflecterende Flexi Neon hondenlijn

Naast de New Classic-serie, de ‘normale’ variant, zijn er de Flexi Giant Neon en de Flexi Neon. De halsbanden uit deze series hebben een reflecterend neongeel koord. Op deze manier zijn jij en je hond beter zichtbaar in het donker!

De Flexi Neon is er in S (tot 12 kg) en M (tot 20 kg). De Flexi Giant is er in M en L; de medium is geschikt voor honden tot 25 kg, de large voor honden tot 50 kg.