Bloembollen

Je tuin meer kleur geven? Bloembollen gaan het voor je regelen. Bij Welkoop kun je verschillende soorten bollen bestellen, of kopen in de winkel. Elke bloembol heeft zijn eigen bijzondere bloem en bloeiperiode. Poot je verschillende soorten door elkaar heen of ga je voor een bloembollenmix, dan geniet je van maandenlange bloemenpracht in je borders, plantenbakken of potten. En plant je ze her en der, dan krijg je het effect van een verwilderde tuin. Wil je juist een zee van dezelfde bloemen? Het kan allemaal met de bloembol.

Bekijk ook: Bloembollenmix | Alliums | Krokussen | Narcissen | Tulpen |

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Bloembollen bij Welkoop

Bij Welkoop hebben we allerlei bloembollen. Je kunt de bloembollen online bestellen of kopen in de winkel. Als je een bloembol gaat kopen, lijkt hij in de verste verte niet op een bloem. En eenmaal gepoot, zie je ook niet snel resultaat. Doet die bol het wel? Je vraagt het je af. Tot er inderdaad wat gebeurt. In het voorjaar. Ineens is daar een groen puntje en voor je het weet een complete bloem.

Kleine bloembollen plant je in het najaar. In welke maand precies, lees je altijd op de verpakking. De bollen komen in het voorjaar vanzelf uit. Het bijzondere aan de bloembol is dat-ie z’n eigen voorraadje voedsel opslaat en dus de winter kan overleven. De bollen doen het juist goed in Nederlandse tuinen, want ze hebben een koude rustperiode nodig. De winter dus! Je hoeft bloembollen geen water te geven. Hooguit strooi je er in het vroege voorjaar een beetje meststof bij. Dit alles maakt bollen misschien wel de meest onderhoudsvriendelijke bloem – je hebt er geen omkijken naar!

Tip! Kleine bloembollen plant je op een zonnige of halfschaduw plek. De grond mag niet té nat zijn. De bollen zouden anders kunnen gaan rotten. Meer tips? Lees ons advies over bloembollen planten.

Maandenlange bloei met bloembollenmix

Een lange periode genieten van bloeiende bloemen? Met een mix van bloembollen met verschillende bloeiperiodes, kan dat. Je kunt zelf verschillende bollen combineren, maar ook kiezen voor een handige bloembollenmix. In zo’n mix volgt de bloei van de verschillende bollen elkaar op en geniet je wel vijf maanden achtereen van bloeiende bloemen in je tuin.

Tip! Zelfs in een pot kun je maandenlang genieten van bloemen, door de bloembollen in etages boven elkaar te planten. Dit noemen we ook wel een bloembollasagne of etagebeplanting. Lees hier hoe je zelf een bloembollasagne maakt.

Verwildering met bloembollen

Bloembollen helpen je om het effect van verwildering in je tuin te krijgen. Door her en der verschillende soorten bloembollen te poten, krijg je een speels effect – perfect passend in een niet al te strakke tuin. Het geinige is dat je in de winter vaak vergeet waar je de bollen precies hebt geplant: in het voorjaar verrassen de bloemen je doordat ze overal hun kop opsteken en opbloeien.

Sommige bollen zijn meerjarig, of zijn zogenaamde verwilderingsbollen. Deze bloemen komen dus elk jaar terug – en sommige zelfs met meer. Heb je ineens een tuin vol bloemen!

Bollen bestellen

Bloembollen bestellen kan online bij Welkoop, en ook zijn de kleine bloembollen te koop in onze Welkoop-winkels. We hebben verschillende soorten.

  • Krokussen. Vroege voorjaarsbloeiers die rondfebruari - maart bloeien.
  • Narcissen. Vrolijke bloeiers met bloemen in de vorm van een trompet. Bloeien vooral rond februari – maart.
  • Tulpen. De bloem die over de hele wereld bekendstaat als op en top Nederlands en in bijna alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar is. Bloeit in april en mei.
  • Alliums. Door hun bolle bloemvorm zijn dit echte blikvangers. De bloemen bloeien laat in het voorjaar: rond juni - juli. Ze luiden de zomer in!
  • Bloembollenmix. Een weelderige mix van bloemen met verschillende bloeiperiodes.