Zaden & pootgoed

Je eigen moestuin beginnen? Je tuin opfleuren of je gazon weer groen maken? Bij Welkoop vind je een groot aanbod aan zaden en pootgoed geschikt voor elke tuin. Heb je een plekje over in je tuin? Dan kan dit een perfecte plek zijn voor een moestuin. Kies de groenten of fruit die je graag zou willen kweken en laat het zaaien beginnen! Je bent bij Welkoop op de goede plek om je gazon groener te maken met graszaden en je tuin op te fleuren met bloemzaden en bloembollen. Welkoop bezorgt jouw bestelling aan huis. Bij een besteding vanaf € 40,- is dit helemaal gratis!

Bekijk ook: Bloemzaden | Fruitzaden | Groentezaden | Plantuien & pootgoed

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Welke zaden zijn geschikt voor jou?

Met een groot aanbod aan zaden kan het lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. Dit geldt vooral voor de beginnende tuinier. Een goede tip: Maak het jezelf niet te moeilijk. Begin met groentezaden die makkelijk te kweken zijn:

  • snijbonen
  • courgettes
  • sperziebonen
  • kerstomaatjes
  • wortels
  • bietjes
  • radijsjes

Sommige van deze groenten zijn gevoelig voor slakken. Denk dan aan bijvoorbeeld snijbonen, sperziebonen of courgettes. Je kunt het bezoek van slakken gemakkelijk voorkomen door stro om je planten heen te leggen. Slakken houden namelijk niet van scherpe randjes.

Tips om je zaden nog beter tot leven te laten komen

Een van de belangrijkste tips is: kies een goede plaats uit voor de zaden. De meeste groenten en fruit hebben minimaal zes tot acht uur zon nodig. Plant je zaden daarom op een plek in je tuin waar de zon veel schijnt. Het laten groeien van hun vruchten kost namelijk veel energie. Kies ook een plek uit die redelijk beschut is. Het kan lastig zijn om een goede plek uit te kiezen met deze combinatie. Een oplossing is bijvoorbeeld om de grond van je moestuin te verhogen. Hiermee vergroot je de kans dat de zaden meer zonlicht vangen. Als je zaden gaat kopen, kun je vanaf de vorst al beginnen met je moestuin. Dit is wel afhankelijk van de plant. Sommige zaden kun je binnenshuis laten ontkiemen. Wanneer je bijvoorbeeld tomaat zaden hebt gekocht, kun je deze eerst binnenshuis laten groeien. Zodra de tomaat zaden groot genoeg zijn en het buiten warm genoeg is, kun je deze verplaatsen naar buiten. Een ander voorbeeld is pootgoed. Dit kweek je rond maart/april, afhankelijk van het ras. Je kunt het pootgoed dan vier weken eerder op kamertemperatuur laten ontkiemen. 

Maak van je tuin een kleurenpalet met bloemzaden 

Hoe mooi is het als je tuin in de lente gevuld is met gekleurde bloemen? De zaden bij Welkoop geven je tuin een flinke opknapbeurt waarvan je ogen kunnen genieten tijdens de zonnige dagen. Welkoop heeft een breed aanbod in bloemenzaadjes. Hierdoor heb je keuze uit verschillende geuren en kleuren. De bloemen zijn trouwens niet alleen mooi voor het oog, maar ook goed voor de bijen!