Groentezaden

Op zoek naar groentezaden voor in je moestuin? Bij Welkoop hebben we ze in allerlei soorten – we hebben een supermarkt aan soorten en méér! Je kunt bij ons groentezaden kopen van merken als Hortitops, Buzzy (waaronder biologische groentezaden) en Oranjeband. Resultaat is dat je de keuze hebt uit meer dan vijftig groentes. Van boerenkool, andijvie en asperges tot aubergine, komkommer en paprika. Inzaaien maar!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Groenteplantjes poten of groente zaaien?

Voor in je moestuin kun je jonge groenteplantjes poten of groentezaden zaaien. Het voordeel van dit laatste is dat je precies weet wat er met je groentes gebeurt. Van inzaaien tot oogsten – je bent er zelf bij. Wél goed om te onthouden: uit een zakje zaad komen heel veel plantjes. Heb je hier niet de ruimte voor, kies dan voor losse groenteplanten.

Hoe je groentes precies teelt, lees je op de aanwijzingen op de verpakking. En lees ook ons advies met uitleg en tips over groente zaaien.

Welk groentezaad kopen?

Als je net begint met een moestuin, kan het aanbod van groentezaden nogal overweldigend zijn. Van bladgroenten en stengelgroenten tot knol-, bol- en wortelgewassen. En dan zijn er nog de vruchtgewassen, kiemgroenten en erwten, bonen en andere peulvruchten. Welk groentezaad ga je kopen en inzaaien? Onze tip is om te beginnen met bijvoorbeeld prei, radijs, sla, erwten, boontjes, zomerworteltjes, uien, tomaatjes of spinazie. Deze groentes groeien bijna vanzelf – succes gegarandeerd, zeg maar.

Het hele jaar inzaaien en oogsten

Het leukste is natuurlijk als er het hele jaar door werk aan de winkel is. Om hiervoor te zorgen, zaai je groentes in met een verschillende inzaai- en oogsttijd. Bij Welkoop hebben we het makkelijk gemaakt om zulke groentezaden te vinden en bestellen: je kunt de zaden in onze shop filteren op de maand van inzaaien of oogsten. 

Na het oogsten heb je soms zo veel groenten dat je ze niet eens vers kunt verwerken. Lees hoe je je groenten kunt oogsten en bewaren.

Groentezaden kopen of bestellen

Bij Welkoop houden we van tuinieren. En die moestuin, die maakt ons helemaal blij. Naast (biologische) groentezaden hebben we daarom nog meer gewassen voor je moestuin. Zoals – in het seizoen – pootgoed. Denk aan aardappels, sjalotten, bosuien, knoflook en rode uien. En wat dacht je van kruidenzaden en fruitzaden?

In een Welkoop-winkel bij jou in de buurt kun je onze groenten zaden kopen, maar ook kun je de groentezaden bestellen. Voor de meeste artikelen die je laat thuisbezorgen geldt: op werkdagen voor 18:00 uur besteld, de volgende dag in huis.