Kitten checklist: Wat heb je nodig? 

Een nieuw huis is altijd spannend, zeker voor je nieuwe kitten. Om alles goed en rustig te laten verlopen kun je goede voorbereidingen treffen. Met onze checklist heb je alles in huis voor de komst van je nieuwe huisgenoot.


Gratis welkomstpakket voor je kitten

Nieuwe kitten in huis? Wij helpen jou om hem een warm welkom te geven. Vraag nu jouw gratis kittenpakket aan. Samen met onze dierspecialist vul je het pakket met de leukste producten. Daarnaast krijg je een jaar lang mails met tips en voordeel - speciaal voor jouw kleine rakker.

Zien we je binnenkort? 

Vraag pakket aan


Reismand

Met een reismand vervoer je jouw nieuwe aanwinst van A naar B. Bijvoorbeeld van de fokker naar je huis. Of wanneer je naar de dierenarts moet. Zorg voor een reismand die past bij de uiteindelijke grootte van je kat. Niet te groot, maar ook niet te klein. 

Bekijk reismanden


Maak de reismand alvast comfortabel voor je nieuwe vriendje. Leg er een zachte handdoek in en een knuffel of speeltje. Daarmee stel je hem op zijn gemak tijdens je eerste reis naar huis. 


Kattenmand

Wist je dat katten het grootste deel van hun leven slapen? Dan wil je wel een comfortabel bedje hebben voor je maatje. Hoewel katten op de gekste plekken kunnen slapen, blijft een kattenmand vaak toch favoriet. En heb je een radiatorverwarming? Dan kan je ook kiezen voor een radiatorhangmat. Lekker warm!

Bekijk kittenmanden


Kattenbak

Kittens worden snel zindelijk. Vaak leren ze bij de fokker al dat ze hun behoefte in een kattenbak moeten doen. Zorg daarom dat je er zelf ook eentje aanschaft. Houd als stelregel één kattenbak plus één extra bak per kat aan. Katten zijn hygiënische beestjes - verschoon daarom dagelijks je kattenbak. Met een kattenbakschep haal je gemakkelijk de ontlasting van je kat uit je bak.

Bekijk kattenbakken


Laat het deurtje in de eerste weken nog uit de kattenbak. Je kitten is dan nog niet sterk genoeg om deze zelfstandig te openen.


Kattenbakvulling

Bij een kattenbak hoort natuurlijk ook kattenbakvulling. Deze vulling neemt de vieze geurtjes en het vocht uit de ontlasting van je kat op. Je kan kiezen uit verschillende soorten. Denk aan vulling op basis van hout of juist van klei. Welke het beste is? Dat is afhankelijk van de voorkeur van je kitten en van jezelf.

Bekijk kattenbakvulling


Vraag aan de fokker welke kattenbakvulling hij of zij gebruikt. Koop voor de eerste weken dezelfde vulling. Daar is je kitten al aan gewend - daardoor vindt hij makkelijker de weg naar de kattenbak!


Voer- en drinkbak

Je kitten moet natuurlijk ook eten en drinken. Voer- en drinkbakjes zijn er in verschillende maten, materialen en kleuren. Zet de voederbakjes op een rustige plek in huis. Denk aan een bijkeuken of gang. Zo kan je kitten ontspannen eten en drinken!

Bekijk kattenvoerbakken


Kittenvoeding

De eerste twaalf maanden hoort je nieuwe maatje kittenvoeding te krijgen. Kittens eten meerdere malen per dag in kleine hoeveelheden. Je kan ze droogvoer geven (brokjes), maar ook natvoer. Geef je natvoer? Zorg er dan voor dat je kleine hoeveelheden geeft. Dit type voer bederft namelijk sneller dan brokjes.

Bekijk kittenvoer


Krabpaal

Kittens houden van ontdekken, spelen en.. krabben! Wil je voorkomen dat jouw meubels of je gordijnen het slachtoffer worden van jouw kleine monster? Dan is een krabpaal de perfecte oplossing. Tip: zet de krabpaal op een centrale plek in je kamer - op de looproute van je kitten. Zo heb je de meeste kans dat je bank gespaard wordt.

Bekijk krabpalen


Nagelknipper

Over krabben gesproken - de nagels van je kitten kunnen erg scherp worden. Begin daarom al vroeg met het knippen van zijn nagels. Op die manier went je kitten er al aan op jonge leeftijd. Bouw het rustig op, en geef hem een snoepje wanneer hij stil heeft gezeten. Dat heeft hij wel verdiend!

  

Kittenspeeltjes

Rennen, jagen en spelen - kittens houden ervan. En wat is er nu leuker dan samen spelen? Met bijvoorbeeld een kattenhengel train je de jaagvaardigheden van je doerak én bouw je een band op met je kitten. In onze webshop en winkel hebben wij een breed aanbod aan leuke en veilige kattenspeeltjes.

Bekijk kittenspeeltjes

  

Adreskoker

Gaat je kat straks buiten lopen? In dat geval kan een adreskoker goed van pas komen. Maak de adreskoker goed vast aan zijn halsband. Op het papiertje kan je jouw adres schrijven. Vind iemand jouw kat, dan kan de vinder contact met jou opnemen wanneer je jouw kat kwijt bent geraakt.


Borstel of kam

Als je al katten hebt, ken je het vast wel: kattenharen op je kleren, meubels en vloer. Door je kitten regelmatig te borstelen kan je het verharen van je rakker verminderen. Daarnaast is het goed voor de gezondheid van je kitten  - het verbetert de bloedsomloop van je kleine tijger. Begin al jong met borstelen of kammen, dan went je kitten er snel aan.

Bekijk kattenborstels


Alles tegen wormen, vlooien en teken

Je kitten wil je graag gezond houden. Het is belangrijk om je vriendje regelmatig te ontwormen. En gaat je kitten straks naar buiten? Dan is het risico dat hij het slachtoffer wordt van teken. Gelukkig bestaan daar ook middelen tegen. Ten slotte kan je beestje zowel binnen als buiten vlooien oplopen. Ook daarvoor bestaan preventieve en genezende vlooienmiddelen.


Tekentang

Loopt je kitten straks buiten? Pas dan goed op wanneer het warmer wordt buiten. In hoog gras liggen teken op de loer om zich vast te zuigen aan je beestje. Teken kunnen vervelende ziektes met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Controleer je kat regelmatig op teken in de zomerperiode. Eentje gevonden? Verwijder deze dan met behulp van een tekentang.


Download hier de checklist als PDF


Vraag jouw gratis kittenpakket aan

Nieuwe kitten in huis? Wij helpen jou om hem een warm welkom te geven. Vraag nu jouw gratis kittenpakket aan. Samen met onze dierspecialist vul je het pakket met de leukste producten. Daarnaast krijg je een jaar lang mails met tips en voordeel - speciaal voor jouw kleine rakker.

Zien we je binnenkort?

Vraag pakket aan