Voer- & drinkbakken

Een voer- & drinkbak kopen voor je kat is meer dan alleen de leukste kleur uitzoeken. Je kat gebruikt deze bakken dagelijks, dus is het van belang dat je goed nadenkt over je keuze. Bij Welkoop adviseren we je graag over je aankoop. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten voer- en drinkbakken. Of je nu op zoek bent naar een simpele voerbak of liever gaat voor een combinatie voer- en drinkbak zoals de Beeztees Dinerset, het assortiment van Welkoop heeft voor elke kat (en baasje) wat wils. Advies nodig over bepaalde producten? Neem contact op met onze klantenservice of bezoek één van onze vele winkels voor persoonlijk advies.


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Voerbak voor katten kiezen

Er bestaat niet zoiets als ‘de beste kattenvoerbak’. Elke kat is anders, dus houd hier rekening mee bij een aankoop van een drink- en/of voerbak. Verschillende materialen zoals keramiek of plastic hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Dan is er nog de grootte van de etensbak voor je kat, het ontwerp en de vorm. Bij de keuze van een katten- voerbak moet je rekening houden met een aantal zaken:

  • Kwaliteit en soort materiaal: niet elke voerbak voor katten is gemaakt van dezelfde kwaliteit. Houd bij het uitzoeken van een voerbak rekening met de kwaliteit en het soort materiaal zodat deze aansluiten bij de wensen van jou en je kat.
  • Hygiëne: kies je voor een combinatie met een drink- en voerbak, of houd je deze twee gescheiden van elkaar?
  • Soort voedsel: wat voor kattenvoer eet je kat? Kies het juiste materiaal voor het juiste voer. Dunne kommetjes zijn bijvoorbeeld niet bestand tegen hitte. 

Wat is de beste plek voor een katten voer- en drinkbak?

Kies een plek zonder te veel lawaai. Een rustige, stille ruimte, zoals de bijkeuken of gang, helpt katten ontspannen te blijven zodat ze in alle rust kunnen eten. Een luidruchtige en drukke locatie kan stress veroorzaken en katten ervan weerhouden te eten of hen dwingen snel te eten.  

Door de aanwezigheid van een gootsteen en vuilnisbak is de keuken een veelgebruikte locatie voor kattenbakjes. Als je keuken rustig is, is dit een prima plek. Maar als je keuken bruist van de activiteit, is het niet de beste locatie.

Houd de kattenvoerbak uit de buurt van de kattenbak

Voedsel- en kattenbakken moeten op ruime afstand van elkaar staan. De belangrijkste reden hiervoor is het voorkomen van ziektes. Als er kattenbakvulling in de voer- of waterbak van je kat terecht komt, kan je kat dit opeten en ziek worden.

In het wild gaan katten niet in de buurt van hun nest naar het toilet, zodat roofdieren hun geur niet kunnen opvangen. Thuis kunnen katten in de war raken als voedsel en kattenbakvulling dicht bij elkaar staan. Dit omdat ze niet zeker weten of ze moeten eten of naar het toilet moeten, waardoor hun gebruikelijke patronen verstoord worden.