Kattenbakken

Katten plassen en poepen het liefst gewoon buiten in zand. Zand is lekker zacht en je kat kan zijn ontlasting makkelijk begraven. Een kattenbak met kattenbakvulling imiteert het zanderige plekje buiten. Zo heeft je kat binnenshuis een fijne plek om zijn behoefte te doen. Je kunt kiezen voor een open of dichte kattenbak bij Welkoop. Een open bak is makkelijk toegankelijk, maar er zal vaker wat grit naast de bak belanden. Een dichte bak valt minder snel iets uit en is handiger met kleine kinderen. Zet een kattenbak altijd op een rustige, toegankelijke plek en maak de bak regelmatig schoon.

Bekijk ook: Grote kattenbakken | Curver kattenbakken | Kattengrind

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Kattenbak kopen

Het is misschien geen porseleinen troon, maar ook je kat heeft genoeg te kiezen qua sanitair. Het is wel handig om te weten waar je allemaal uit kunt kiezen en wat je verder nodig hebt. Daarom hebben we alles voor jou en je kat op een rijtje gezet:

Merk
Bij Welkoop bieden we echte diervriendelijke merken aan. De kattenbakken van Beeztees, Curver en Savic zijn sterk, slijtvast en makkelijk te onderhouden. Al krabt je kat de krullen van de trap, de bodem van de kattenbak blijft gewoon heel. Welk kattentoilet je ook kiest; een van deze merken is altijd een goede optie. Ook voor kattengrit of kattenbakvulling ben je bij onder andere Beeztees aan het goede adres.

Soort bak
Wil je een open, of een dichte kattenbak? Je keuze hangt vaak van de locatie van de bak af. Als jouw kat in de schuur toiletteert, dan is een open bak prima. Een dichte bak is wel zo fijn als je kat binnen zijn behoefte doet. Zo blijven de minder aangename geuren binnen de perken! Ook kan je bijvoorbeeld kiezen voor een hop in-bak. Daar springt je kat van bovenaf in. Daarom heb je minder uitloop van grind en is de bak niet toegankelijk voor bijvoorbeeld honden of kinderen. Handig!

Benodigdheden
Je kat is waarschijnlijk snel tevreden, zolang de bak maar op een stille plaats staat. Of je nu een kitten hebt of een grote kater; je kunt het kattentoilet naar wens inrichten. Zo kun je bijvoorbeeld een geurverdrijver aanschaffen of een kattenbakmat. Een fijne geur en gelegenheid om pootjes te vegen; wat een luxe! Met een stoffilter voor de kattenbak maak je het leven ook een stuk aangenamer. Met een filter waait het stof van het kattengrit niet de bak uit, maar is de bak wel geventileerd. Met behulp van een kattenbakschep maak je eenvoudig de bak schoon. Bij Welkoop hebben we alle benodigdheden voor de kattenbak.

De perfecte kattenbak vinden voor je kat? Je leest meer op onze pagina over huisvesting. Wil je alles weten over de verzorging van je kat? Bezoek onze informatiepagina!