Puppy checklist: Wat heb je nodig? 

Eindelijk! Na lang wachten word je straks baasje van een puppy. Ontzettend leuk, maar er komt wel enige voorbereiding bij kijken. Met onze checklist heb je alles in huis om je nieuwe maatje een goede start te geven.


Gratis welkomstpakket voor je puppy

Nieuwe pup in huis? Wij helpen jou om hem een warm welkom te geven. Vraag nu jouw gratis puppypakket aan. Samen met onze dierspecialist vul je het pakket met de leukste producten. Daarnaast krijg je een jaar lang mails met tips en voordeel - speciaal voor jouw kleine rakker.

Zien we je binnenkort?

Vraag pakket aan


Hondenmand

Wist je dat puppy’s het grootste deel van hun leven slapen? Een eigen plekje is daarom erg belangrijk. Hier kan hij lekker tot rust komen. Een fijne hondenmand of zacht hondenkussen is een comfortabel bedje. Koop je een grote mand op de groei? Scherm dan een deel af met bijvoorbeeld een deken. Zo voelt je pup zich toch veilig en knus.

Bekijk hondenmanden


Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker met een puppy. Koop daarom een wasbare mand of kussen voor je viervoeter. Zo houd je de boel gemakkelijk schoon.

Voer- en drinkbak

Voer- en drinkbakken zijn er in veel verschillende maten, materialen en kleuren. Pas de grootte van de voerbak aan op het formaat van je hond. Een verstelbare hondenvoerbak is heel handig voor de grotere hondenrassen: ze groeien als het ware met je hond mee. 

Bekijk voer- en drinkbakken

Halsband of hondentuigje

Om te wandelen heb je een halsband of tuigje nodig. Houd er rekening mee dat je maatje snel groeit. Het is dus handig om een halsband te kopen die verstelbaar is. Check regelmatig of het bandje niet te strak zit. Als je één of twee vingers tussen het bandje en de nek kunt plaatsen, zit hij goed. Een alternatief is het hondentuigje. Een tuigje heeft als voordeel dat de nekwervels minder worden belast.

Bekijk halsbanden

Vraag de fokker of hij het nekje van je pup wil opmeten. Zo kun je alvast de juiste maat halsband aanschaffen.

Bench

De bench kan een handig hulpmiddel zijn bij het opvoeden. Zet de bench van tevoren klaar, zodat hij meteen aan de nieuwe plek kan wennen. Een bench moet zo groot zijn dat een hond er makkelijk in kan staan, draaien en liggen. Koop je de bench op de groei? Maak deze dan iets kleiner door een deel af te schermen.

Bekijk benches

Looplijn

Een puppy moet nog wennen aan het dragen van een halsband en riem. Het is daarom slim om een lichte hondenlijn te kopen. Op deze manier hangt er zo weinig mogelijk gewicht aan zijn nekje. Gebruik het liefst een goede, stevige riem en geen flexlijn. Kies een riem van ongeveer 2 meter lengte. Zo heeft hij genoeg ruimte om de omgeving te verkennen.

Bekijk looplijnen

Poepzakjes

Een minder leuk onderdeel, maar wel noodzakelijk! Bij het uitlaten is het verplicht om poepzakjes bij te hebben. Zo houd je de straten schoon tijdens je wandeling met je viervoeter.

Bekijk poepzakjes


Shampoo

Een hond hoef je niet vaak te wassen. Maar als je maatje stinkt of vuil is, wordt het tijd om hem een bad te geven. Kies altijd een shampoo die past bij het type vacht en huid dat je hond heeft. Puppy's hebben een gevoelige huid die nog niet zoveel kan hebben. Daarom zijn er speciale hondenshampoos voor puppy's verkrijgbaar. Hiermee kun je hem wassen zonder de huid te irriteren.


Borstel of kam

Regelmatig borstelen is goed voor de gezondheid van je hond. Begin er jong mee, zodat hij er snel aan went. Wij hebben een ruim aanbod aan borstels en kammen voor iedere vachtsoort. Zo houd je de vacht van je maatje sterk en gezond! 

Tandenborstel

Regelmatig tandenpoetsen voorkomt gebitsproblemen bij je hond. Begin op jonge leeftijd al met poetsen, vanaf ongeveer 2 - 3 maanden. Gebruik een rubberen vingertandenborstel en stap na een tijdje over op een echte, stevige hondentandenborstel. In dit artikel lees je hoe je het gebit van je hond goed verzorgt. 

Alles voor het gebit

Puppyspeeltjes

Om je nieuwe huisgenoot een warm welkom te geven is het ontzettend leuk als hij bij zijn eigen plekje al wat speelgoed ziet. Een zachte knuffel, een leuke bal en een mini-braingame in combinatie met wat beloningssnoepjes en kauwbotjes. Zorg ook voor voldoende kauwspeelgoed. 

Bekijk puppyspeelgoed

Puppyvoeding

Puppy’s zijn actief en groeien snel. Puppyvoeding is hierop afgestemd en bevat de juiste eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen voor honden in de groei. Zo weet je zeker dat je hij de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt.

Bekijk puppyvoeding

Trainingssnacks

Een lekkere beloning helpt om je puppy goed te laten luisteren. Geef hem bijvoorbeeld kleine en zachte trainingssnacks zoals lever, long of gedroogde vis. Dit hapt lekker snel weg, wat erg fijn is omdat hij nog goed moet leren kauwen.

Reismand

Ga je je puppy ophalen? Met een reismand vervoer je je nieuwste aanwinst veilig naar je huis. Of wanneer je naar de dierenarts moet.


Alles tegen wormen, vlooien en teken

Wist je dat bijna alle pups worden geboren met een wormenbesmetting? Het is daarom belangrijk om hem regelmatig te ontwormen. Bij het uitlaten loopt je maatje het risico dat een ongewenste teek zich nestelt in zijn vacht. Daar zijn gelukkig ook middelen voor te krijgen. En om vlooien te bestrijden heb je verschillende vlooienmiddelen, zoals vlooiendruppels, halsbanden en tabletten.

Tekentang

Iedere hond heeft ze weleens: teken. Teken kunnen ernstige ziektes met zich meedragen. Daarom is het belangrijk om deze ongewenste gast zo snel mogelijk te verwijderen. Je verwijdert de teek veilig met een tekentang.

Nagelknipper

Gebruik voor het knippen van de nagels een speciale nagelknipper voor honden. Hoe vaak je nagels moet knippen, verschilt per hond. Raken de nagels van je hond de grond, dan zijn ze te lang. Ga wel voorzichtig te werk bij het knippen. Want knip je een nagel te kort? Dan doet dat pijn én kan de nagel gaan bloeden.

Trainingspads

Trainingspads kunnen een uitkomst zijn bij de zindelijkheidstraining. Op deze waterdichte, absorberende matjes kan hij in geval van hoge nood binnenshuis zijn behoefte doen. Zo houd je het tapijt of die houten vloer mooi schoon!

Bekijk trainingspads

Adreskoker

Een adreskoker is perfect om je viervoeter niet kwijt te raken. Schrijf je contactgegevens op het papiertje en stop deze in het kokertje. Maak de adreskoker goed vast aan de halsband.


Download hier de checklist als PDF


Vraag jouw gratis puppypakket aan.

Nieuwe pup in huis? Wij helpen jou om hem een warm welkom te geven. Vraag nu jouw gratis puppypakket aan. Samen met onze dierspecialist vul je het pakket met de leukste producten. Daarnaast krijg je een jaar lang mails met tips en voordeel - speciaal voor jouw kleine rakker.

Zien we je binnenkort?

Vraag pakket aan