Puppy speelgoed

Wat is er – naast knuffelen natuurlijk – leuker dan spelen met je puppy? Door samen te ravotten en je puppy speeltjes te laten ontdekken, bouw je een band op met je harige vriend. Bij Welkoop hebben we puppy speelgoed van het merk Beeztees. Hiermee kan je hondje mentaal of fysiek lekker bezig zijn: om te knuffelen, bijten of ontdekken. Wat het Beeztees speelgoed extra leuk maakt, zijn de zachte kleuren: helemaal geschikt om een jonge pup mee te verwelkomen in zijn nieuwe roedel.

Bekijk ook: Beeztees puppy speelgoed | Hondensnacks | Puppyvoer

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom speciaal puppy speelgoed?

Puppy’s slapen veel maar hebben als ze wakker zijn energie voor tien. Lange wandelingen maken zit er nog niet in – maar spelen met je hond wel! Daarom is er speciaal puppy speelgoed: kleiner en zachter dan het hondenspeelgoed waar ze straks als volwassen hond mee gaan spelen. Want hun puppytandjes zijn dan wel erg scherp – maar, net zoals hun kaken, nog niet erg sterk.

Soorten puppy speeltjes

Puppy speeltjes zijn er in verschillende soorten. Zo zijn er braingames die je puppy mentaal aan het werk zetten. Maar ook zijn er ballen om mee te spelen en zachte doekjes om mee te knuffelen.

 • Knuffelen 
  Als je pup mee naar huis mag, is hij nog erg jong. Hoe fijn is het als hij in deze eerste periode een slaap- en speelmaatje heeft in de vorm van een zachte knuffellap of geurlap? Om de overgang van het nest naar zijn nieuwe thuis in de eerste periode wat minder moeilijk te maken, kun je de lap van tevoren al in het nest leggen zodat die de nestgeur aanneemt en dus een vertrouwde geur krijgt. De geurlap is hierdoor ook perfect puppy speelgoed voor in de bench: je hondje krijgt er een geborgen gevoel door.
 • Bijten 
  Vanaf hun derde levensmaand gaan pups hun gebit wisselen: eerst de voortanden en daarna de hoektanden en kiezen. In deze periode willen ze veel bijten. Op een bijtring kan je puppy naar hartenlust kauwen – iets wat de pijn van het tanden krijgen kan helpen verzachten. Ook heeft Beeztees dental speelgoed dat het tandvlees masseert en tandplak helpt tegengaan.
 • Snuffelen 
  Wil je je pup mentaal uitdagen, dan is de snuffelmat onmisbaar puppy speelgoed! De mat heeft allemaal slierten waar je hondenbrokjes of puppykoekjes (voor pups vanaf 4 maanden) in kunt verstoppen. Zie ze dan maar eens allemaal op te snuffelen!
 • Ravotten 
  Ander speelgoed waar je pup mee kan ravotten is bijvoorbeeld een pluchen speeltje met een piepje binnenin of de rubberen speelbal van Beeztees.

Veilig speelgoed voor je puppy 

Waarmee je je hondje ook laat spelen – zorg ervoor dat het speelgoed voor een puppy geschikt is. Zoek je puppy speelgoed voor in de bench, kies dan voor stevig speelgoed zonder uitsteeksels die je pup er af kan trekken. Is het speelgoed kapot, neem het dan altijd weg om te voorkomen dat je pup iets inslikt.

Meer lezen over puppy’s? Lees ons advies: alles over je puppy.