Verzorging hond

Net als jij heeft je hond verzorging nodig. Nu hoef je niet elke dag de tanden van je hond te poetsen, de haren te wassen of de nagels te knippen, maar van tijd tot tijd is dit wel een goed idee. Bij Welkoop vind je daarom alles voor een goede hondenverzorging. Van kammen en borstels tot hondenshampoo. En van poepzakjes tot hondenluiers voor incontinentie en hondenbroekjes voor loopsheid.

Bekijk ook: Hondenborstels | Hondenbroekjes & luiers | Hondenshampoo

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Hondenverzorging

Je hond verzorgen schept een band. Tandenpoetsen, nagels knippen, je hond borstelen, controleren op vlooien en teken, afdrogen na een wandeling door de regen. Sommige dingen horen bij de dagelijkse verzorging van je hond. Zoals het borstelen van de vacht. Andere dingen van de hondenverzorging doe je wekelijks, zoals tandenpoetsen, of maandelijks, zoals nagels knippen. En de vacht wassen? Dát hoeft vaak alleen als je hond echt vies is.

Bij Welkoop hebben we alle benodigdheden voor een goede verzorging van je hond. Je hond vindt misschien niet alles even fijn – toch is hondenverzorging reuze belangrijk. Zo houd je je viervoeter lekker in zijn vel.

  • Mondhygiëne

Om te voorkomen dat je hond gebitsproblemen krijgt, is gebitsverzorging een goede gewoonte. Voor honden zijn er speciale tandenborstels en tandpasta’s. Om je pup te wennen aan tandenpoetsen, kun je beginnen met een vingertandenborstel. Laat jouw hond het tandenpoetsen (nog) niet toe? Dan kan mondwater een goed alternatief zijn. Dit is gebitsverzorging zonder borstel: je hoeft alleen maar een doseerdopje aan het drinkwater toe te voegen – en de enzymen in het water doen de rest.

  • Voetjes verzorgen

Om de voetzolen te verzorgen, is er voetzolenspray. En met een nageltang houd je de nagels op een goede lengte. Hoe vaak je nagels moet knippen, verschilt per hond. En ook de ondergrond waar jouw hond vaak over wandelt, maakt verschil in hoe snel de nagels slijten. Raken de nagels van je hond de grond, dan zijn ze te lang. Ga wel voorzichtig te werk bij het knippen, want knip je een nagel te kort, dan doet dat pijn bij je hond én kan de nagel gaan bloeden.

  • Vachtverzorging van je hond

Kammen hoort bij de dagelijkse verzorging van je hond. Zo houd je de vacht gezond en schoon – en je huis zoveel mogelijk vrij van haar. We hebben bij Welkoop hondenkammen en hondenborstels voor alle typen hondenvachten. Ook hoort bij de dagelijkse verzorging dat je je hond controleert op teken. Heb je er één gevonden, dan trek je de teek er met een tekenpincet zo uit. En is je hond heel vies, heeft hij een huidprobleem of vlooien, dan kun je de vacht wassen met hondenshampoo.

  • Ontlasting opruimen

Ook hondenpoep opruimen hoort bij de verzorging van je hond. Doet je hond zijn ontlasting op een plek waar het niet kan blijven liggen, dan ben je maar wat blij als je poepzakjes bij je hebt. Bij Welkoop hebben we ook houders waar je een hele rol poepzakjes in kunt doen. Je klikt ze makkelijk aan de hondenriem of je broek. Zoek je een handig hulpmiddel om de boodschappen op te pakken, bijvoorbeeld van je gazon, dan is een poepgrijper een goed alternatief voor poepzakjes.

  • Hygiëne in huis

Een natte hond in huis of in de auto? Liever niet. Met een super absorberende drooghanddoek is het makkelijker om de hondenvacht goed droog te maken. Ook om ongelukjes zoveel mogelijk tegen te gaan, vind je bij Welkoop handige

spullen. Zoals trainingsmatten die helpen om je puppy zindelijk te maken. Toch een ongelukje in huis? Urinespray breekt de geur en vlek volledig af. Is je hond incontinent of loops? Daarvoor hebben we verzorging voor je hond in de vorm van hondenbroekjes en hondenluiers.