Klompen

Welk huishouden kan nog zonder een paar klompen bij de deur? Dit schoeisel schiet je zo even aan – ideaal wanneer je wat moet ophalen uit de schuur, iets naar de container moet brengen of wat tuinklusjes gaat doen. Maar ook zijn er werkklompen die meer stevigheid bieden. Bij Welkoop hebben we praktische tuinklompen, stevige schoenklompen en beschermende veiligheidsklompen. Je kan de klompen kopen in verschillende kleuren en maten, van merken als Strovels, Alsa, Naturelive, Dunlop, Gevavi en Sika.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...


Soorten klompen

De klomp zoals we die kennen is vandaag de dag flink doorontwikkeld; ze zijn gemaakt van soepel kunststof, PVC, of leder. Tuinklompen draag je vooral rondom huis, schoenklompen en veiligheidsklompen kun je ook dragen tijdens werk – het zijn zogenaamde werkklompen. Zo maakt het merk Gevavi klompen die goed tegen een stootje en een beetje viezigheid kunnen. Ook hebben ze een comfortabele, orthopedische pasvorm.

  • Tuinklompen. Tuinklompen zijn licht van gewicht en waterdicht. Ze zijn gemaakt van kunststof, wat zacht aanvoelt aan de voeten. De pasvorm is zo dat je er gemakkelijk instapt. Dit alles maakt tuinklompen tot de ideale instapper om snel aan te schieten rondom het huis. Ook kun je ze dragen tijdens lichte tuinklusjes.

  • Schoenklompen. Dit type klomp is het comfortabele alternatief voor de ouderwetse houten klomp. Net zo stevig en duurzaam, maar – in plaats van uit één stuk hout – gemaakt van bijvoorbeeld lichtgewicht PU en een bovenwerk van 100% leer.

  • Veiligheidsklompen. Deze dichte klompen zijn voorzien van een veiligheidsclassificatie: de meeste hebben een stalen neus en beschermen je voeten dus tijdens werk met zware objecten. Ook hebben ze een ‘overneus’, waardoor de klompen beter tegen slijtage kunnen bij het werken op de knieën. 

  • Kinderklompen. Voor kinderen hebben we tuinklompen en schoenklompen, maar ook de enige echte houten klompen. Met een paar dikke sokken aan kan je kind hier heerlijk in rondstappen!

Tip! Werkklompen hebben nogal wat te verduren. Vet het leer van je klompen daarom van tijd tot tijd in met een leercrème. Draag je je klompen doordeweeks elke dag, en is een beetje verfrissing of meer comfort niet verkeerd? Tussen onze schoenaccessoires vind je schoendeodorant en inlegzolen.

Schoeisel voor rondom huis of naar werk

Naast de klompen die je kunt kopen bij Welkoop, hebben we ook schoenen voor in en rondom het huis. Zoals instappers en pantoffels. Zoek je juist naar stevige schoenen met ondersteuning om te dragen tijdens werk? Kijk dan eens naar onze werkschoenen voor dames en heren, of onze veiligheidslaarzen.