Regenkleding

Regenkleding houdt je droog in de meest natte weersomstandigheden; tijdens het fietsen en tuinieren, tijdens een wandelvierdaagse of de wekelijkse hondentraining. Wel zo fijn als je dan goed droog blijft, want dan blijf je ook beter warm. Bij Welkoop kun je regenkleding kopen van de merken Anuy of Regatta. Deze regenkledij is water- en winddicht. Je hebt de keuze uit een compleet regenpak, maar kan ook gaan voor een losse regenjas of regenbroek.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...


Regenkleding: een compleet pak of losse jas of broek

Bij Welkoop hebben we volop regenkledij voor volwassenen en kinderen. Je kunt complete regenpakken kopen, maar ook losse regenjassen of losse regenbroeken. Waarom een losse jas of broek? Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld in de jas een andere maat hebt dan in de broek. In dit geval stel je zelf je eigen regenpak samen. Maar ook kan het kopen van een losse regenjas handig zijn omdat je aan de jas bijvoorbeeld hogere eisen stelt dan aan de broek.

  • Regenpakken (pak dat bestaat uit een jas en broek)

  • Regenjassen

  • Regenbroeken

  • Werkregenkleding (waadpakken, spuitoveralls en lieslaarzen met een hoge waterdichtheid – voor als water een grote rol speelt tijdens werkzaamheden)

Op zoek naar grote maten regenkleding? Bij Welkoop vind je regenkledij tot en met maat 3XL (XXXL).


Wat is goede regenkleding?

Regenkleding houdt water tegen, logisch. Maar wat is eigenlijk góéde regenkleding? Hoe goed regenkledij water tegenhoudt, is af te lezen aan de ‘waterkolom’: een waterdichtheidscore die regenkleding meekrijgt. Hoe hoger de score – hoe beter de kleding water tegenhoudt. De minimale Europese eis voor waterdichte kleding is 1500. De regenkleding die je kunt kopen bij Welkoop heeft een goede score van 3000 mm of hoger!

Naast de stof, speelt ook het ontwerp een grote rol als het gaat om goede regenkleding. Hoe beter dat in elkaar zit, hoe beter het comfort. Zo is het fijn als regenkleding beschikt over goede ventilatie; een jas die niet ademend is houdt je wel vanbuiten droog – maar niet vanbinnen. Verder beschikt goede regenkleding over gelaste naden waar water niet zomaar doorheen lekt, en over kleppen die de zakken en ritsen afsluiten.


Regenkleding op de fiets

Als je eropuit gaat met de fiets is regenkleding een welkome aanvulling op je fietsuitrusting. De regenkleding van Welkoop neem je gemakkelijk mee tijdens elke fietstocht; je vouwt de kleding op tot een klein, licht pakketje. Sommige kleding wordt geleverd in een handig tasje met rijgkoord.