Heggenscharen

Voor coniferen, hagen, buxushaagjes en vormsnoei kun je het beste een heggenschaar gebruiken. Die is er als handgereedschap maar voor grote hagen kun je ook een heggenschaar op benzine, accu of elektriciteit gebruiken. De heggenschaar van Wolf-Garten met uitschuifbare handgrepen helpt je extra bij een goede werkhouding. Welkoop heeft machines van Stihl en Stiga en handheggenscharen van Freund, Wolf-Garten en Fiskars in het assortiment.

Bekijk ook: Elektrische heggenscharen | STIHL heggenscharen | Heggenschaar benzine


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Heggenschaar kopen

Het is een mooi gezicht, zo’n strak gesnoeide heg in je tuin. Rechte lijnen, geen takje of blaadje te veel. Helaas snoeien je heggen zichzelf niet, je zult er energie in moeten steken. Gelukkig is knippen met de hand niet meer de enige optie. De heggenscharen bij Welkoop zijn elektrisch of met een brandstofmotor aangedreven. Welke types je het beste kunt kiezen? We vertellen je graag wat je opties zijn.

 • De buxusschaar – de handheggenschaar
  Als je een bescheiden tuin hebt, of kleine buxushagen bijvoorbeeld, dan is een grote heggenschaar niet nodig. Sterker nog: daar kan je minder nauwkeurig mee aan de slag dan met een kleiner model. Denk daarom bijvoorbeeld aan de gras- en buxusschaar van Stihl. Handig: dit model werkt op een accu!
 • De benzine heggenschaar
  Voor het grovere werk dat wat meer kracht nodig heeft, hebben we ook een heggenschaar met benzinemotor in de aanbieding. Met een benzinemotor weet je zeker dat je genoeg kracht in handen hebt.
 • Met de hand – de échte heggenschaar
  Als je toch liever in relatieve stilte te werk gaat en vertrouwt op je eigen kracht, dan kan je natuurlijk een degelijke heggenschaar kopen waarmee je met eigen spierkracht de tuin kunt kortwieken. Let wel op, met de hand je heggen snoeien kan spierpijn opleveren!
 • Heggenschaar op steel
  Of je heggen nu heel hoog zijn, of jij niet zo lang: het is best fijn als je overal makkelijk bij kunt. Koop je een heggenschaar op steel, dan bereik je niet alleen je doel, maar ook de bovenkant van de heg. Wel zo prettig om mee te werken en veilig bovendien! Nu hoef je niet meer op een ladder te staan. Let wel op: deze heggenscharen zijn soms wat minder goed opgewassen tegen dikke takken.
 • De alleskunner - multitool
  Doe je het liefst alles zelf in de tuin, dan kan je wel een veelzijdig apparaat gebruiken. De multitool van STIGA geeft je de mogelijkheid om nagenoeg al het onderhoud in je tuin met één apparaat te doen. Dat bespaart geld en ruimte!

Snoeien in je werktijd
Je kunt natuurlijk alle struiken met de hand snoeien, maar een elektrische heggenschaar of heggenschaar met benzinemotor maken je werk een stuk makkelijker. Je zal er ook veel tijd mee besparen. Zet hem aan en de bladen doen het werk. Je hoeft alleen nog je nieuwe aanwinst omhoog te houden en langs de heggen te sturen. De blaadjes en takken maken geen schijn van kans!

Ben je uitgesnoeid? Dan kan je natuurlijk nog veel meer doen in je tuin. Bij Welkoop weten we er alles van, we vertellen je graag alles op onze pagina over werken in je tuin.