Kettingzagen

Ga je voor het grote werk in de tuin? Met een kettingzaag snoei je dikke takken en zaag je bomen om. Ook het zagen van haardhout voor de kachel gaat gemakkelijk met een kettingzaag op stroom, benzine of met accu. Bij Welkoop kun je een kettingzaag kopen van de merken Stiga en STIHL . Bij deze kettingzagen geldt: des te zwaarder de motor, des te gemakkelijker het zagen gaat. En hoe dikker de takken of de boom, hoe langer het zaagblad moet zijn.


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Welke kettingzaag kopen?

Bij het kopen van een kettingzaag heb je de keuze uit grofweg drie soorten kettingzagen: de elektrische kettingzaag, de benzine kettingzaag (ook wel motorzaag genoemd) en de accu kettingzaag.

Welke kettingzaag ga je kopen? Bepalend voor deze keuze is het antwoord op de vraag: wat en waar ga je zagen?

  • Wát ga je zagen?

Voor het snoeien van bomen en struiken volstaat een kort zaagblad. Voor het omzagen van bomen heb je een zaag met een langer zaagblad en veel vermogen nodig.

  • Wáár ga je zagen?

Voor zaagwerk direct rondom huis is een elektrische zaag met snoer handig. Voor zaagwerk in het veld, bos of park (waar je geen stroom bij de hand hebt) is een kettingzaag met accu of op benzine de beste optie.

Naast deze praktische vragen, zijn de voordelen en nadelen van een machine natuurlijk bepalend voor de keuze. Om te weten welke voor- en nadelen dat zijn, lees je ons advies over kettingzagen. Hier geven we ook tips over de veiligheid en het onderhoud van kettingzagen.

Kettingzagen van Stihl en Stiga 

Als je weet welk type kettingzaag je gaat kopen, is het nog de vraag: van welk merk? Het door heel Europa gevestigde merk Stiga produceert zowel benzine als elektrische kettingzagen. Het Duitse merk Stihl maakt hiernaast ook kettingzagen die werken op een accu.

Ga je voor een Stihl kettingzaag, dan kun je je nieuwe machine afhalen in een Welkoop-winkel. We maken de machine helemaal startklaar – een service die je niets kost. Bij het ophalen geven we je meteen veiligheids- en gebruikstips.

Hulpstukken voor kettingzagen

Bij Welkoop hebben we ook hulpstukken die het werken met een kettingzaag of motorzaag makkelijker en veiliger maken. Zoals een zaagbok van hout of metaal; een houder voor de boomstammetjes die je gaat afzagen. Naast dit hulpstuk vind je in onze winkel natuurlijk ook extra accu’s en acculaders voor de accu kettingzaag van Stihl. En om de ketting weer vlijmscherp te maken, is er de kettingslijper – geschikt voor alle soorten kettingzagen!

Natuurlijk moet je bij het werken met een kettingzaag op de veiligheid letten; zorg voor de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen en let op je omgeving.