Grastrimmers

Na het grasmaaien blijven er altijd stukjes over die de grasmaaier gemist heeft. Langs de graskanten, in de hoeken van het gazon of langs bomen of paden staat het gras nog hoog. Om het hele gazon netjes af te werken, komt een graskantenmaaier goed van pas. Bij Welkoop kun je verschillende grastrimmers kopen. We hebben ze van STIHL, Stiga en WOLF-Garten. Sommige zijn elektrisch, andere gastrimmers werken op benzine of een accu. Voor elk budget en gazon is er wel een geschikte optie.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Wat is een grastrimmer?

Een grastrimmer, of kantenmaaier of kantensnijder, is een tuinmachine waarmee je heel gericht gras wegmaait. Dit werkje wordt dus ook wel trimmen genoemd; je werkt je gazon er na het grasmaaien netjes mee af. Naast lang gras waar je met de grasmaaier niet bij kon, kun je met de grastrimmer ook lang onkruid wegmaaien.

De meeste grastrimmers hebben een snijcirkel met draadkop. Heb je veel hoog onkruid, stug gras of wildgroei in je tuin dat je wilt aanpakken? Ga dan voor een bosmaaier met een messenkop in plaats van een draadkop.

Grastrimmers kopen?

Bij Welkoop kun je elektrische, benzine en accu grastrimmers kopen. Op welke laat je je keuze vallen? Het is maar net welk budget je hebt en wat je wensen zijn. Hoe meer watt, hoe krachtiger de machine. Daarnaast zijn er bepaalde functionaliteiten die handig kunnen zijn. Zo hebben sommige grastrimmers een maaikop die je kunt draaien. Zo maak je er een kantensnijder van die gras heel precies wegmaait. Andere hebben weer een steel die je kunt in- en uitschuiven, of zelfs een afneembare steel. Deze grastrimmers kun je dus makkelijk opbergen.

  • Kantenmaaier elektrisch

Een elektrische grastrimmer is de voordeligste optie. Deze tuinmachine is altijd klaar om te gebruiken. Simpel een kwestie van stekker in het stopcontact en trimmen maar. Je gazon ligt er in een mum van tijd strak bij.

  • Kantenmaaier accu

Heb je buiten geen stopcontact of wil je snoerloos werken, dan is een accu kantenmaaier handig. Grastrimmers op accu zijn wat prijziger, maar geven meer vrijheid. Heb je een groot gazon, dan loop je zo even langs alle plekjes die de grasmaaier gemist heeft. Ga je voor een kantensnijder op accu met een draaibare maaikop, dan maak je ook alle graskanten netjes. Met een Stiga of STHIL kantenmaaier met volle accu kun je zo’n twintig minuten per laadbeurt maaien. Natuurlijk vergt een accu trimmer wel wat voorbereiding: het opladen van de accu duurt gemiddeld één tot drie uur.

  • Kantenmaaier benzine

Wil je het gemak van snoerloos en daarnaast ook geen omkijken hebben naar een accu opladen? Een grastrimmer op benzine is dan een uitkomst. Deze tuinmachines hebben een tweetaktmotor en lopen op mengsmering: brandstof die bestaat uit benzine en een percentage olie. Een benzine grastrimmer van STIHL heeft een zuinige, schonere 2 MIX-motor en is licht en ergonomisch.