Tuinaarde

Voor je tuin extra grond kopen, om de natuurlijke grond aan te vullen? Dan is tuinaarde, of ophooggrond, ideaal. Tuinaarde is goedkoop en ziet eruit als zwarte grond. Perfect om gaten op te vullen of je tuin wat op te hogen, of te egaliseren. In onze Welkoop-winkels kun je goedkope tuinaarde kopen in zakken van veertig liter.  Meng deze tuingrond wel altijd met andere grond, bijvoorbeeld met de bestaande grond in je tuin, of met potgrond of moestuingrond. Zo maak je een vruchtbare bodem voor je tuinplanten.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Je tuin aanvullen met zwarte grond

Tuinaarde of tuingrond is compacte, zwarte grond. Anders dan moestuingrond of siertuingrond, is het niet verrijkt met voedingsstoffen. Het is dus geen vruchtbare grond. Ook is de luchtigheid en zuurtegraad niet optimaal om planten in te laten groeien. Maar dit maakt tuingrond niet nutteloos – verre van. Want soms ben je juist op zoek naar zulke eenvoudige en goedkope tuinaarde. Bijvoorbeeld wanneer je in jouw tuin overwegend zware kleigrond hebt; door dan een flinke laag tuinaarde door de bovenlaag te verwerken, maak je de grond losser. En ook gebruik je deze tuingrond goed wanneer je in de tuin aarde nodig hebt voor het aanvullen, ophogen of egaliseren van borders, het gazon of de moestuin. Voor het egaliseren van de border strooi je een laagje ophooggrond uit, waarna je dit licht harkt en water geeft.

Tuinaarde kopen bij Welkoop

Bij Welkoop kun je tuingrond kopen. In onze winkels hebben we zakken van 40 liter tuinaarde liggen. Heb je meerdere zakken nodig en wil je niet misgrijpen? Je kunt online jouw tuinaarde bestellen en de zakken vervolgens afhalen in je dichtstbijzijnde Welkoop-winkel.

Ophooggrond is donker van kleur – vandaar ook de naam tuinaarde. Zoek je andere grond? Bijvoorbeeld zand, dat lichter van kleur is? Bij Welkoop hebben we ook verschillende soorten zand voor tuinaanleg. Zoals brekerzand dat je gebruikt bij straatwerk, ophoogzand voor het aanvullen van kuilen of dichten van een vijver en speelzand dat vrij is van kleine steentjes of scherpe stukjes.

Tuingrond met voedingsstoffen

Ga je de borders opvullen en daarna planten in de grond poten? Dan is het goed om de tuinaarde te mengen met kwaliteitsgrond. Zo is er potgrond voor meerjarige planten. En voor de moestuin is er moestuingrond. Deze soorten grond zijn, anders dan eenvoudige en goedkope tuinaarde, wél vruchtbaar. Ze bevatten voedingsstoffen die langzaam vrijkomen en zorgen dus voor bodemverbetering.