Handscheppen

In de tuin is een handzaam schepje altijd handig. Bij Welkoop heb je keuze uit verschillende tuinschepjes. Zo hebben we robuuste, metalen schopjes voor in harde grond; zo’n handschep is ideaal voor het (ver)planten van bloemen en planten en het verwijderen van onkruid. Ook hebben we lichtgewicht, plastic schepjes waarmee je goed los materiaal schept, zoals potgrond uit een zak. Je koopt deze kleine schepjes van Wolf-Garten of ons eigen Welkoop-merk. Tuinhandschoenen aan – en tuinieren maar.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Handschep in je tuin

In de tuin is een schep onmisbaar. Je hebt ze met lange steel – de spades en schoppen – maar ook in handformaat: de handschep. Dit handzame tuingereedschap is praktisch tijdens allerlei klussen in een tuin of op een balkon. Je gebruikt de kleine schepjes voor het kleinere werk. Zoals het (ver)planten van enkele bloemen of planten in je border, moestuin, plantenbak of bloempot. En heb je een hond? Dan is een handschep ook prima om, in plaats van met een poepgrijper, de hondenpoep van je gazon af te scheppen. Multifunctioneel dus!

Schepje kopen bij Welkoop

Bij Welkoop kun je een stalen of kunststof schepje kopen. Voor welke je gaat, hangt vooral af van de klussen die je ermee gaat doen. Plastic schepjes zijn licht van gewicht en de voordeligste optie. De goedkope schepjes van Welkoop hebben een holle vorm. Dit maakt ze handig om los materiaal uit een zak te scheppen, denk aan potgrond, hydrokorrels, vermiculiet, maar ook aan voer of meel. Niet voor niets heten ze ook wel een multischep: je gebruikt deze handschep overal in en om je huis.

Ga je het schepje in harde grond gebruiken, dan zijn plastic schepjes niet meteen de beste keuze; dan heb je een steviger schepje nodig. Eén van staal. Zo’n tuinschep is robuust – daar heb je jarenlang plezier van. Het stalen werkblad van deze schopjes is niet zo hol gevormd als de plastic schepjes, maar is juist wat vlakker en heeft een puntig uiteinde. Dit maakt de schopjes ideaal om dus ideaal om mee te graven te gebruiken bij het planten en verplanten. Je steek met gemak door onkruidwortels heen en graaft ook goed in hardere grond. Een stalen handschep kan ook prima tegen vuil; is je schepje modderig geworden, dan spoel je het zo schoon. Voor net wat meer comfort tijdens het tuinieren, hebben sommige stalen handschepjes een handvat met comfortzone.