Top 5 bodembedekkers tegen onkruid

Steekt onkruid telkens weer de kop op tussen de planten in je tuin? Bodembedekkers zijn een simpele oplossing om onkruid tegen te gaan. Bedek je grond met boomschors, houtsnippers of cacaodoppen. Het zonlicht kan zo niet meer bij de bodem komen, waardoor onkruid geen kans krijgt om te ontkiemen en groeien. Ook geef je je tuin meteen een mooie natuurlijke uitstraling!

Ontdek de top 5 bodembedekkers

1. Boomschors

Boomschors is de meest populaire bodembedekker. Het laat je tuin er netjes uitzien en gaat lang mee. Het voordeel van boomschors is dat het wat zwaarder is. Hierdoor waait het niet snel weg. Je hebt 2 soorten, de Franse hoogwaardige boomschors en verse boomschors.

Bekijk boomschors


2. Houtsnippers

Houtsnippers of houtchips zijn kleine stukjes hout van loof- of dennenbomen. Ze zijn goedkoper dan schors, maar ze vergaan ook sneller. Je moet ze ieder jaar aanvullen. Voor het beste resultaat leg je minimaal een laag van 10 centimeter neer. Je kunt ook van je eigen snoeiafval houtsnippers maken en dit gebruiken in je tuin.

Bekijk houtsnippers

3. Cacaodoppen

Cacaodoppen zijn een lekker ruikend restproduct uit de chocolade-industrie. Ze hebben een natuurlijke bruine uitstraling en zijn heel gemakkelijk uit te strooien. Een extra pluspunt is dat ze slakken weren en katten op afstand houden.

Bekijk cacaodoppen4. Kokos

Kokosvezel is 100% natuurlijk en wordt gemaakt van de bast van kokosnoten. Het ziet er mooi uit en geeft je tuin een tropisch tintje. Kokos is ideaal om je bloempotten en bakken mee te vullen. Kokos verteert langzaam en behoudt zijn kleur goed.

Bekijk kokos
5. Hydrokorrels

Hydrokorrels worden gemaakt van klei en doen veel goeds voor je tuinplanten in potten en bakken. Ze zorgen voor de juiste afwatering, waardoor je planten niet te nat worden. Ook zorgen ze voor wat lucht in de grond, zodat de wortels gezond blijven. En wist je dat ze ook helpen om de temperatuur van de grond stabiel te houden? 

Bekijk hydrokorrelsGa je aan de slag in je eigen tuin? Verwijder eerst al het onkruid, voordat je de bodembedekker strooit. Anders heb je kans dat het onkruid er zo weer tussendoor komt.


Advies nodig? Kom langs bij een winkel in de buurt.

Kies jouw favoriete bodembedekker en geniet van een mooie onkruidvrije tuin. Twijfel je over welke bodembedekker het beste bij je tuin past? Kom gewoon eventjes lang bij jouw Welkoop.

Onze tuinspecialist helpt je graag en kan je alles vertellen over de verschillende soorten bodembedekkers. 

Zien we je snel?

Vind jouw winkel