Tot wanneer kittenvoer?

Ook al lijkt je kitten misschien volwassen, weet jij wanneer je kitten precies is volgroeid en klaar is voor volwassen voer? In dit artikel lees jij wanneer het tijd is om over te stappen op voer voor volwassen katten. En waarom het belangrijk is om kittenvoer te geven totdat je kitten écht volgroeid is.


   In dit artikel:


Waarom kittenvoer?

Zolang je kitten in de groei is, is het belangrijk dat hij kittenvoer krijgt. Dit is belangrijk om verschillende redenen: 

  • Licht verteerbare kittenvoeding is beter voor zijn spijsvertering. 

  • Kittens kunnen de opname van voedingstoffen uit de voeding nog niet goed regelen. Krijgt hij niet de juiste voeding binnen? Dan bestaat de kans dat hij een tekort of overschot aan bepaalde stoffen binnenkrijgt. Dit kan zorgen voor problemen op latere leeftijd.

  • Het imuumsysteem van je kleine rakker is nog volop in ontwikkeling en kan wel wat steun gebruiken. Speciale kittenvoeding zorgt voor een betere weerstand. 

Blijf je kitten daarom kittenvoer geven zolang hij nog in de groei zit. Bij Welkoop vind je voeding voor alle soorten kittens. Bekijk ons aanbod online of kom langs in één van onze winkels.

Bekijk kittenvoeding


Wanneer is jouw kitten klaar voor voeding voor volwassen katten?

De meeste katten zijn volgroeid als ze 12 maanden oud zijn. Alleen katten van een groot ras, zoals de Maine Coon en de Noorse Boskat, groeien door tot ze zo’n 15 maanden oud zijn. Tot die tijd is het dus verstandig je kitten kittenvoer te geven.

Is je kitten gecastreerd of gesteriliseerd? Dan kun je het beste voeding geven voor gesteriliseerde kittens. Dit voer heeft een aangepast energiegehalte. Zo verklein je de kans op overgewicht. 


Overstappen op voeding voor volwassen katten

Als jouw kat volgroeid is, is het tijd om voeding voor volwassen katten te gaan geven. Kies zorgvuldig de beste voeding die bij jouw kat past. Voor veel raskatten bestaat rasspecifieke voeding, die precies tegemoetkomt aan de voedingsbehoeften van jouw raskat.

Een specifieke bouw, zoals de lenige Siamees, vraagt om een specifieke samenstelling van de voeding. Vraag eventueel advies aan je dierenarts welke voeding het best geschikt is voor jouw jongvolwassen kat. Of kom langs bij een Welkoop bij jou in de buurt. Onze dierspecialisten helpen je graag met het kiezen van de juiste kattenvoeding.

Overstappen in 7 dagen

Als je overstapt van voeding, doe dit dan geleidelijk. Neem 7 dagen de tijd. Meng telkens een beetje minder oud voer met iets meer nieuw voer tot je geheel bent overgeschakeld. Zo is de kans dat het spijsverteringssysteem van slag raakt kleiner.


Advies nodig? Kom naar de winkel.

Goede voeding is belangrijk. Maar wat is nu het beste voer voor jouw kitten of kat? Bij onze dierspecialisten kun je terecht voor persoonlijk advies, tips en producten. Zo kom je direct te weten of de voeding past bij de leeftijd en de behoeftes van jouw kat.

Kom gewoon even langs bij een Welkoop bij jou in de buurt. Wij helpen je graag!

Zien we je binnenkort?

Vind jouw winkel