Droogvoer en natvoer combineren voor je hond

Welke voeding kies jij voor je hond? In de dierenwinkel kan het je soms gaan duizelen. Zo veel smaken en keuzes. Ga je voor hondenbrokken of voor natvoer? Of kies je voor allebei? Het is namelijk ook mogelijk om droogvoer en natvoer te combineren. In dit artikel lees je daar alles over.

Bekijk: Hondenbrokken | Natvoer | Ontdek ons eigen merk


Kies je droogvoer of natvoer?

Droogvoer en natvoer zijn beide complete voeding voor je hond. Dat betekent dat het alle voedingsstoffen bevat die je maatje dagelijks nodig heeft. 

Beide soorten voer hebben bijzondere eigenschappen en dragen bij aan de gezondheid van je viervoeter. Eigenlijk kan je droogvoer niet over één kam scheren. Voor honden bestaat er namelijk geperste en krokante brokken. 

Maar kijk je naar de verschillen in het algemeen? Dan is dit het onderscheid tussen droogvoer en natvoer.

Droogvoer


Langer houdbaar
. Eenmaal geopend blijft droogvoer langer goed dan natvoer.

Goedkoper. Droogvoer is per portie over het algemeen goedkoper dan natvoer.

Natvoer


Bevat veel vocht.
Handig voor als je hond een slechte drinker is.

Smaakvol. Veel honden zijn dol op de smaak en de textuur van natvoer.

Duurder. Natvoer is per portie duurder dan droogvoer.

Eenmaal geopend is natvoer minder lang houdbaar dan droogvoer. Bewaar geopende zakjes, blikjes of kuipjes daarom altijd in de koelkast. En geef de voeding altijd in schoen voerbakjes. 


Ontdek ons eigen merk hondenvoeding.

Zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, met natuurlijke ingrediënten en ondersteunt de conditie van je hond.

Bekijk aanbod


Hoe combineer je droogvoer en natvoer?

Droogvoer en natvoer vullen elkaar goed aan. Geef je beide soorten? Dan ga je voor het beste van twee werelden.

Een manier om dit te doen is door ‘s ochtends droogvoer te geven en ‘s avonds natvoer. Hondenbrokken verteren namelijk langzamer en geven langer energie. Natvoer is wat lichter verteerbaar en daarom prima geschikt als avondvoeding.

Ook kun je ervoor kiezen om het droogvoer te mengen met het natvoer. Dan geef je ‘s ochtends en ‘s avonds zowel droogvoer als natvoer.


Zorg voor regelmaat

"Hoe je ook voert, zorg altijd voor regelmaat. Bijvoorbeeld doordeweeks brokken en in het weekend vers vlees. Of 's ochtends brokken en in de avond natvoer. Zo raken de maag en darmen niet van slag.

Vergelijk het maar eens met op vakantie gaan. Als je altijd Hollandse pot eet en je gaat naar Indonesië, dan moet jouw maag ook wennen aan het eten. Zo werkt dat ook bij honden."

Anneloes -  Welkoop Apeldoorn-Noord


Hoeveel droogvoer en natvoer?

Het is belangrijk om de hoeveelheid zorgvuldig af te wegen. Zo voorkom je dat je hond te weinig of juist te veel voeding binnenkrijgt. Kijk op de verpakking voor de juiste dagelijkse hoeveelheid.

De makkelijkste manier om droogvoer en natvoer te combineren is een 50/50-verdeling. Op de verpakking van je hondenvoer vind je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. In de ochtend geef je een halve portie droogvoer, en in de avond een halve portie natvoer.

Je kunt ook voor een andere verdeling kiezen. Bijvoorbeeld 60/40 of 70/30 in droogvoer en natvoer. Dat vergt wel wat meer rekenwerk. Wat je ook kiest, wissel niet te veel en zorg voor regelmaat.

Wat de dagelijkse hoeveelheid voeding voor jouw hond is? Dat hangt af van verschillende factoren. Denk aan leeftijd, gewicht, ras, lichaamsbeweging en zijn gezondheid. Maar ook of je hond gecastreerd of gesteriliseerd is. 

Hoeveel voer heeft mijn hond nodig?


Blijf goed opletten

Ben je overgestapt naar een nieuwe manier van voeden? Houd dan je hond goed in de gaten. Check of hij zich normaal gedraagt. En houdt zijn ontlasting in de gaten om te controleren of zijn spijsvertering goed verloopt.


Krijg gratis voedingsadvies

Goede voeding is heel belangrijk. Maar wat is nu het beste voer voor je hond? Bij onze dierspecialisten kun je terecht voor persoonlijk advies, tips en producten. Past de voeding die je geeft bij de leeftijd en behoeftes van je hond? Jouw dierspecialist weet precies wat een hond nodig heeft. In een persoonlijk gesprek krijg je advies op maat.

Zien we je binnenkort?

Vind jouw winkel