Droogvoer en natvoer combineren voor je kat

Welke voeding kies jij voor je kat? In de dierenwinkel kan het soms overweldigend zijn. Zoveel smaken en opties. Ga je voor kattenbrokken of natvoer? Of kies je voor beide? Je kunt namelijk ook droogvoer en natvoer combineren. Hier lees je er alles over.

Bekijk: Kattenbrokken | Natvoer | Ontdek ons eigen merk


Kies je droogvoer of natvoer?

Zowel droogvoer als natvoer kan je zien als complete voeding voor je kat. Het bevat alle voeding die je poezebeest dagelijks nodig heeft. 

Beide soorten voer hebben eigenschappen die bjidragen bij aan de gezondheid van je kat. 

Eigenlijk kan je droogvoer en natvoer niet zomaar over één kam scheren. Maar kijk je naar de verschillen in het algemeen? Dan is dit het onderscheid tussen droogvoer en natvoer.

Droogvoer


Langer houdbaar
. Eenmaal geopend blijft droogvoer langer goed dan natvoer.

Goedkoper. Droogvoer is per portie over het algemeen goedkoper dan natvoer.

Natvoer


Bevat veel vocht.
Katten zijn van nature slechte drinkers. Door ze natvoer aan te bieden krijgen ze toch genoeg vocht binnen. 

Smaakvol. Veel katten zijn dol op de smaak en de textuur van natvoer.

Duurder. Natvoer is per portie duurder dan droogvoer.

Eenmaal geopend is natvoer minder lang houdbaar dan droogvoer. Bewaar geopende zakjes, blikjes of kuipjes daarom altijd in de koelkast. En geef de voeding altijd in schoen voerbakjes. 


Ontdek ons eigen merk kattenvoeding.

Zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, met natuurlijke ingrediënten en ondersteunt de conditie van je kat.

Bekijk aanbod


Hoe combineer je droogvoer en natvoer?

Droogvoer en natvoer vullen elkaar goed aan voor je kat. Geef je beide soorten? Dan profiteer je van het beste van twee werelden.

Een handige methode is om 's ochtends droogvoer te geven en 's avonds natvoer. Kattenbrokken verteren langzamer en leveren langdurig energie. Natvoer is lichter verteerbaar en daarom perfect als avondmaaltijd.

Zorg voor regelmaat

"Hoe je ook voert, zorg altijd voor regelmaat. Bijvoorbeeld doordeweeks brokken en in het weekend vers vlees. Of 's ochtends brokken en in de avond natvoer. Zo raken de maag en darmen niet van slag.

Vergelijk het maar eens met op vakantie gaan. Als je altijd Hollandse pot eet en je gaat naar Indonesië, dan moet jouw maag ook wennen aan het eten. Zo werkt dat ook bij katten."

Anneloes -  dierspecialist Welkoop Apeldoorn-Noord


Hoeveel droogvoer en natvoer?

Het is belangrijk om de voeding zorgvuldig af te wegen. Zo voorkom je dat je kat te veel of te weinig binnenkrijgt. Kijk op de verpakking voor de juiste dagelijkse hoeveelheid.

Een eenvoudige manier om droog- en natvoer te combineren is een 50/50-verdeling. Volg de aanbevolen hoeveelheid op de verpakking. Geef 's ochtends een halve portie droogvoer en 's avonds een halve portie natvoer. 


Je kunt ook een andere verdeling kiezen, zoals 60/40 of 70/30 in droog- en natvoer. Dit vereist wel wat meer rekenwerk. Wat je ook kiest, zorg voor regelmaat en vermijd te veel wisselingen.

De dagelijkse hoeveelheid voeding voor je kat hangt af van verschillende factoren. Denk aan leeftijd, gewicht, ras, lichaamsbeweging en gezondheid. Ook of je kat gecastreerd of gesteriliseerd is, speelt een rol.


Blijf goed opletten

Ben je overgestapt naar een nieuwe manier van voeden? Houd dan je kat goed in de gaten. Check of hij zich normaal gedraagt en let op zijn ontlasting om zijn spijsvertering te controleren.


Krijg gratis voedingsadvies

Goede voeding is essentieel. Maar wat is het beste voer voor je kat? Onze dierspecialisten geven je persoonlijk advies, tips en producten. Past de voeding bij de leeftijd en behoeften van je kat? Jouw dierspecialist helpt je verder. In een persoonlijk gesprek krijg je advies op maat.

Zien we je binnenkort?

Vind jouw winkel