Welk vers vlees voor honden? 

Wil je jouw hond eens wat anders geven dan brokken? Dan kan je ook kijken naar vers vlees. Vers vlees voor honden is er in alle soorten en maten. Hoe geef je jouw viervoeter het beste vers vlees? En waar moet je rekening mee houden? Dat leggen we je uit in dit artikel.


   In dit artikel:

Wat is BARF en KVV hondenvoer? 

Als je het hebt over vers vlees, dan zijn BARF en KVV de meest gebruikte afkortingen. 

BARF staat voor Bones And Raw Food. Dit houdt in dat je zelf het dieet van je hond samenstelt met verse ingrediënten. Daar komt veel bij kijken. Je moet de juiste samenstelling aan vleesbot, spiervlees en organen geven. En dan moet je ook nog eens denken aan de juiste vitaminen en mineralen. 

KVV is dan eenvoudiger. Dit staat voor kant-en-klaar vers vlees. Het is voorverpakt gemalen vlees waar spiervlees, orgaan en bot in zit. KVV geef je rauw en koop je diepgevroren. En de naam zegt het al: kvv is kant-en-klaar - je hoeft er zelf niets meer aan te doen. Alle ingrediënten die je hond dagelijks nodig heeft zitten erin. Ideaal voor als je graag vers vlees wil geven, maar geen tijd hebt om dit zelf samen te stellen. 


Wat voor soorten KVV heb je? 

KVV heb je in alle soorten en maten. Sommige fabrikanten verpakken het verse vlees in een soort worst. Maar je kan ook denken aan KVV hamburgers, vleesblokjes, schijven of plakken. 

Binnen KVV kan je verder kiezen tussen complete KVV en enkelvoudige KVV. Dit is het verschil: 

  • Complete KVV bevat voeding van 4 verschillende diersoorten. Daarnaast is het voer aangevuld met een premix van vitaminen en mineralen. Hiervan kan je dagelijks hetzelfde geven.

  • Enkelvoudige KVV. Bevat geen voeding van 4 verschillende diersoorten en geen premix van vitaminen en mineralen. Houd er rekening mee dat je afwisselt in voer, zodat je maatje de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Wat zit er in KVV hondenvoer? 

Een goede KVV biedt je hond een complete en uitgebalanceerde maaltijd. Alle ingrediënten zijn natuurlijk. Er zijn geen conserveringsmiddelen, geur- kleur- of smaakstoffen toegevoegd.

De basis van KVV is grof gehakt vers vleesvoer. Dit vleesvloer bestaat uit rauw vlees, organen en botten. Soms aangevuld met groente, supplementen, oliën, rijst of andere granen.

  • Vlees is het belangrijkste ingrediënt van KVV. Een complete KVV bevat meerdere diersoorten voor de juiste verhoudingen in voedingsstoffen. Een enkelvoudige kvv bevat 1 diersoort.

  • Organen bevatten specifieke voedingsstoffen. Elk orgaan heeft zijn eigen mix van vitaminen. Het hart, de lever en nieren zijn de belangrijkste organen voor je hond. Pens bevat veel gezonde bacteriën en vormt een mooie aanvulling. Andere organen bevatten weinig extra’s voor je hond.

  • Een goede kvv bevat voldoende botten. Fosfor en calcium in het bot zijn belangrijke mineralen, waar je hond genoeg van nodig heeft. Door te weinig calcium, kan je viervoeter last krijgen van kalktekort. Te veel calcium is ook niet goed. Dit kan leiden tot groeipijn en botproblemen. 

Alle merken hebben hun eigen recept, maar over het algemeen bestaan de meeste KVV’s uit:

  •         50-70% vlees
  •         20-30% organen
  •         10-20% bot

Hoeveel vers vlees eet een hond?

Op de meeste vers vlees-verpakkingen vind je een richtlijn met de hoeveel die de hond mag eten per kilogram lichaamsgewicht. Dit kan een handige richtlijn zijn, maar onthoud dat dit een algemeen advies is.

Hoeveel vers vlees je hond dagelijks echt nodig heeft? Dat hangt af van het ras, de leeftijd, het gewicht en hoe actief hij is. Iedere hond is anders. Het kan dus zijn dat jouw viervoeter meer of juist minder voer nodig heeft. Houd je hond goed in de gaten en stem de hoeveelheid vers vlees af op zijn voedingsbehoefte.


Vers vlees voor je hond bij Welkoop

Wat is het beste merk vers vlees voor je hond? Bij ons heb je de keuze tussen verschillende merken. Denk aan Barfmenu, Duck, Smølke, Farm Food, Renske en ons eigen merk Welkoop. Deze voeding bestaat volledig uit rauw vlees. Dit voer is diepgevroren en kun je daarom alleen afhalen in onze winkels.

Daarnaast verkopen we ook vleesmaaltijden. Naast vers vlees bevat dit voer ook andere ingrediënten. Merken als Renske, Smølke en Prins hebben zulke vleesmaaltijden. Ze bevatten een hoog vleespercentage van bijvoorbeeld tachtig procent vlees en daarnaast ook groenten, fruit of olie voor de broodnodige vezels, vitamines en mineralen. Anders dan rauw vlees zijn deze vleesmaaltijden niet bevroren, maar vacuüm verpakt. Daarom kun je deze maaltijden voor je hond bestellen en gewoon laten thuisbezorgen.

Bekijk een greep uit ons aanbod:

Smølke Vis Vers Gestoomd - Hondenvoer - Vis - 395 gram

Smolke

Smølke Vis Vers Gestoomd - Hondenvoer - Vis - 395 gram

2.95
Renske Vers Vlees Voeding - Hondenvoer  - Kip - 395 gram

Renske

Renske Vers Vlees Voeding - Hondenvoer - Kip - 395 gram

3.39
Duck Uitmuntend Compleet - Hondenvoer  - Rund - 1 kg

Duck

Duck Uitmuntend Compleet - Hondenvoer - Rund - 1 kg

7.25
Welkoop Mono Proteïne - Vers Vlees - Hondenvoer - Lam - Groente - 2 kg

Welkoop

Welkoop Mono Proteïne - Vers Vlees - Hondenvoer - Lam - Groente - 2 kg

17.50

Persoonlijk advies? Kom gerust langs

Bij onze dierspecialisten in onze winkels kun je terecht voor informatie en advies. Wil je meer weten over het geven van vers vlees? Of hoe je kunt overstappen van bijvoorbeeld brok naar vers voer? Kom gewoon eventjes samen langs. Dan kunnen we jouw hond een voedingsadvies op maat geven. Wij helpen je graag!