Britains logo

Britains

Speel je eigen boerderijleven met Britains! Van koeien tot tractors en van aanhangwagens tot shovels – het merk Britains heeft speelgoed waarmee je kind zich een echte veehouder of agrariër waant. Britains miniaturen zijn tot in detail echt – maar natuurlijk wel een stuk kleiner: op schaal 1:16 of 1:32. Voor talloze uren boerderijplezier!

Britains tractors

Britains: Europa’s oudste specialist in landbouwspeelgoed

Britains – de naam doet het al vermoeden: dit is een Britse fabrikant van speelgoed. En niet zomaar de zoveelste, maar Europa’s oudste specialist in landbouwspeelgoed. Het merk bestaat inmiddels al honderd jaar. Inmiddels heeft het merk een compleet assortiment met allerlei voertuigen en dieren die je op de boerderij tegenkomt.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot in 1893, toen William Britain – die voor zijn beroep koperen kranen vervaardigde – begon met het maken van speelgoedsoldaatjes. Hij gebruikte hiervoor een eigen ontwikkeld en gepatenteerd gietproces. Een succes, want de figuren waren licht en sterk tegelijk. Tijdens de Eerste Wereldoorlog daalde de verkoop naar een dieptepunt. William begon zich op ander speelgoed te richten; in 1921 lanceert Britains een Farm-serie met boerderijfiguren, samen met een eerste landbouwvoertuig. En in 1948, drie jaar na de komst van de eerste tractor, kwam het merk met hun eerste miniatuurtractor.

Vandaag de dag heeft Britains een enorm assortiment aan landbouwspeelgoed voor kinderen vanaf 3 jaar. Britains speelgoed is gedetailleerd en net echt – alleen dan een stuk kleiner!

Bij Welkoop hebben we allerlei speelgoed. Van het merk Britains hebben we bijvoorbeeld dit speelgoed:

  • Landbouwvoertuigen op schaal (1:16 en 1:32)
  • Op afstand bestuurbare tractors
  • Miniatuurdieren en accessoires

Tractors voor kleine kinderen

Je kind aanmoedigen om te kruipen of lopen? Tractor Johnny doet het! Britains heeft met de Johnny Tractor speelgoed dat perfect is voor kleine kinderen. Het speelgoed is van zacht aanvoelend kunststof en heeft eenvoudige drukknoppen. Er is zelfs een radiografisch bestuurbare Johnny tractor!

Britains Accessoires

Landbouwvoertuigen op schaal: 1:16 en 1:32

Britains tractors en landbouwvoertuigen zijn er in twee verschillende schaalgroottes: zo zijn er de Britains miniaturen met een schaal van 1:32 en ‘grotere’ miniaturen met een schaal van 1:16. Het speelgoed is stevig: je kind kan er binnen mee spelen, maar kan met de voertuigen ook buiten in de tuin spelen!

Tractors 1:16

De tractors in 1:16 zijn compatibel met al het Britains Big Farm-speelgoed en de plastic boerderijstukken op schaal 1:16. Sommige voertuigen zijn radiografisch bestuurbaar en kun je met een afstandsbediening besturen.

Tractors en voertuigen 1:32

De tractors 1:32 zijn de ‘echte’ Britains miniaturen: ze zijn klein, maar levensecht. Om dit te bereiken zijn de voertuigen gemaakt van gegoten metaal en precisiegegoten plastic. Naast tractors, zijn er op deze schaal ook kranen, shovels, aanhangers, landbouwmachines, auto’s en meer.

Accessoires voor de boerderijwereld

Om de Britains Farm boerderijwereld en het rollenspel van je kind helemaal compleet te maken, vind je bij Welkoop dieren en accessoires, zoals hekjes om een stal te maken. Ga bijvoorbeeld voor een set boerderijdieren van Britains met koe, varken, schaap, ram en stier. De dieren zijn schaal 1:32 en passen dus perfect bij de andere Britains miniaturen 1:32.