Fristads Kansas

Fristads Kansas

Goed presteren tijdens je werk – daar heb je goede werkkleding voor nodig. Fristads Kansas weet als geen ander welke outfit jij als werkende professional nodig hebt; dit merk heeft al meer dan 90 jaar ervaring met werkkleding. Fristads Kansas werkkleding houdt je warm, droog of koel, of beschermt je tegen elektriciteit, gesmolten metaal of gevaarlijke chemicaliën – afhankelijk van het kledingstuk waar je voor kiest. Bij Welkoop vind je verschillende soorten: van werkbroek tot werkjas!

Fristads Kansas: werkkleding van zware kwaliteit

Fristads Kansas maakt werkkleding en is marktleider in Scandinavië. Eigenlijk is dit bedrijf twee merken in één: de Fristads Kansas Group is het resultaat van een fusie tussen Fristads en Kansas. Beide merken zijn vanaf hun oprichting echte werkkledingmerken met een lange geschiedenis: Frisstads werd opgericht in 1925 en Kansas in 1952. Natuurlijk zijn de stijlen en materialen met de tijd mee veranderd, maar de focus is nog altijd hetzelfde, namelijk werkende professionals comfortabel laten werken.

De werkkleding die het merk maakt draagt bij aan je prestatie, veiligheid en welzijn. Om dit te bereiken ontwerpt Fristads Kansas de werkkleding helemaal op jou en je lichaam, want – naast de omgeving waar je in werkt – is je lichaam je belangrijkste gereedschap! Om de kwaliteit te waarborgen, testen ze de gebruikte materialen in het laboratorium met machines op verschillende eigenschappen, zoals slijtvastheid, kleurvastheid tijdens het wassen, trek- en scheursterkte en waterbestendigheid. Zo zijn er tot wel 70.000 wrijvingen nodig voordat het weefsel scheurt! Niet voor niets noemt Fristads Kansas hun kleding ‘werkkleding van zware kwaliteit’.

Fristads Kansas

Fristads Kansas werkbroek

Dat Fristads Kansas zware werkkleding maakt, is wel te zien aan hun werkbroeken. Een Fristads Kansas broek is verstevigd op de plekken waar extra stevigheid is gewenst, en de broeken zijn voorzien van allerlei opbergmogelijkheden. Afhankelijk van welk model je kiest voor jouw beroep, kun je er een telefoon, pennen, kniebeschermers, duimstok, werkmes of ander gereedschap in kwijt. Draag je het liefst een spijkerbroek? Fristads Kansas heeft een werkbroek van stretch denim voor optimale bewegingsvrijheid. Ideaal voor als je de hele dag intensief beweegt.

Fristads Kansas bovenkleding

Werk je het liefst in een comfortabel vest? Fristads Kansas heeft sweatvesten die er sportief uitzien, maar wel zijn verstevigd bij de ellebogen en aan de voorkant. Dus daar waar je werkkleding het meest te verduren heeft, zijn de vesten extra sterk waardoor ze niet meteen stuk gaan.

Werk je geregeld buiten? Een Fristads Kansas werkjas is ontworpen om je warm en droog te houden. Hun Airtech®-winterjassen bijvoorbeeld zijn waterdicht (waterkolom 10.000 mm), winddicht én ademend. Ze hebben een afneembare capuchon en een kraag met fleecevoering die je nek warm houdt. En natuurlijk beschikken de jassen over talloze zakken zodat je alle belangrijke zaken bij de hand hebt. In een Fristads Kansas werkjas word je dus beschermd tegen de weerselementen zodat je een optimale prestatie kunt leveren.