Profijt logo

Profijt

Houd je schapen of kippen? Heb je een grasmat in de tuin? Dan is Profijt een merk dat het overwegen waard is! Voor zowel kippen als schapen kun je bij Welkoop voer van dit merk kopen. En voor een mooie groene grasmat, vind je in onze winkel Profijt kunstmest en tuinkalk.

Profijt: goede prijs-kwaliteitverhouding

De zakken voer, tuinkalk en kunstmest die je van dit merk koopt, hebben allemaal een inhoud van 20 kilo. Het zijn zakken met een behoorlijk volume en daardoor ook een hele goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit merk heet niet voor niets Profijt – je doet er je voordeel mee! 

Bij Welkoop vind je van het merk Profijt:

  • Tuinkalk
  • Kunstmest
  • Kippenvoeding
  • Schapenvoeding
Profijt kunstmest

Voor je gazon: Profijt kunstmest en tuinkalk

Voor je gazon heeft Profijt tuinkalk en gazonmest. Profijt Tuinkalk bevat 19% magnesium en is 100% natuurlijk.

Profijt Kunstmest is er in verschillende soorten: elke soort heeft weer een andere NPK-verhouding: stikstof, fosfaat en kalium.

De universele kunstmest van Profijt heeft een NPK-verhouding van 12-10-18 of 15-15-15. Wil je de kans op bladverbranding verkleinen, ga dan voor hun chloorarme gazonmest. Heb je een nieuw ingezaaid gazon en wil je dat het gras snel groeit, ga dan voor de gazonmest met een hoger percentage stikstof.

Gras groeit – daar hoef je niet meteen veel voor te doen. Maar je gazon gezond en groen houden? Daar moet je wél wat voor doen.

Regelmatig maaien, verticuteren, kalken en bemesten met meststoffen zijn van die dingen die erbij horen.

Weten wat kalk precies doet, wanneer je kalk strooit en hoe je deze tuinklus handig aanpakt? Lees het advies van Welkoop over gazon kalken. En lees ook ons advies over bemesten.

Voor je schapen: schapenvoer

Om je schapen bij te voeren zijn er de Profijt Schapenkorrels.

Met dit krachtvoer voorzie je je volwassen schapen in het weideseizoen van de juiste vitaminen en mineralen.

De Profijt Schapenkorrels zijn een aanvulling op hooi en gras. Hoeveel je precies bijvoert, hangt af van de hoeveelheid en de kwaliteit van dit ruwvoer. 

Meer te weten komen over schapenvoeding? Lees ons advies over schapenvoer.

Voor je kippen: kippenvoer

Voor je kippen heeft Profijt volledig voer: Profijt Legmeel en Profijt Legkorrels. Beide soorten dragen bij aan een goede leg. Maar ga je nu voor het meel of de korrels van Profijt? Dat kan afhangen van het soort kippen dat je houdt en het soort voerbak. Heb je kippen mét baard of kuif? Dan is meel misschien niet meteen handig; meel blijft in de baard of kuif hangen.

Verder is het zo dat kippen veel morsen. Korrels pikken ze alsnog op als die uit de voerbak zijn gevallen, maar bij meel kan dit niet. Het is daarom handig om bij meel een voerbak met een naar binnen gebogen rand te hebben staan. 

Meer te weten komen over kippenvoeding? Lees ons advies over kippenvoer.