Amos dierenverzorging

Amos

Bij Welkoop zien we onze erfdieren graag. Onze paarden, kippen, runderen, varkens, schapen en geiten houden de boel lekker levendig! Maar soms brengen ze wel heel wat werk met zich mee. Zeker als ze drachtig zijn, verwondingen hebben of een ziekte onder de leden krijgen. Het merk Amos helpt je met deze dierenverzorging. Daarom hebben we bij Welkoop allerlei producten van Amos, van uiercrème tot glijmiddel en van warmtelamp tot speen voor de kalveremmer.

Amos dierenverzorging

Een kant van dierenverzorging die lang niet iedereen ziet, is die van geboortes. Van vervelende ontstekingen en verwonde spenen. Om ook dan je dieren op de juiste manier te verzorgen, vind je bij Welkoop voor de gezondheid en verzorging van boerderijdieren en gezelschapsdieren ook de producten van Amos. Amos is een van de merken van Kommer Biopharm, een Nederlands bedrijf dat al meer dan 85 jaar leverancier is van boerderijbenodigdheden en diergeneesmiddelen. 

Want kalfjes, biggetjes en lammetjes doen ieders hart smelten, maar op het moment van geboorte moet je wel van aanpakken weten – laat staan erna, wanneer je de uiers van het moederdier moet verzorgen of haar taak moet overnemen en de jonge beestjes van melk moet voorzien. 

Bij Welkoop hebben we van Amos voor dierenverzorging:

 • Zalven en crèmes
 • Glijmiddel
 • Spenen en andere benodigdheden voor geven van melk
 • Jodium en andere producten voor wondverzorging
 • Middelen bij ziekte of tekorten
 • Warmtelampen
Amos voor gezonde erfdieren

De gezondheid van erfdieren

Voor de gezondheid van erfdieren heeft Amos verschillende producten.

Bijvoorbeeld voor het aanvullen van tekorten, het behandelen van ziektes, het verzorgen van wonden of het verminderen van stijfheid in de spieren en gewrichten.

 • Jodium om de huid te desinfecteren, bijvoorbeeld bij wonden en navelbehandelingen. Deze jodium is niet alleen geschikt voor boerderijdieren, maar ook voor gezelschapsdieren.
 • Zwarte trekzalf om ontstekingen en zweren te behandelen. Deze zalf kun je ook gebruiken tegen droes bij paarden en bij huidproblemen en lokale ontstekingen bij huisdieren zoals honden, katten en knaagdieren.
 • Infuusvloeistof, injectievloeistof, slepende melkziektedrank en meer om te gebruiken bij melkziekte en slepende melkziekte. Ook is er calcium-magnesiumdrank die helpt bij een tekort aan calcium of magnesium en helpt melkziekte te voorkomen bij koeien om en nabij het afkalven.
 • Electrolytenmix om bij biggen, lammeren en kalveren de elektrolytenbalans te herstellen.
 • Paardenbalsem om vermoeide of verkrampte spieren van je paard te helpen verkoelen en de gewrichten te versoepelen. Ook kun je bij stijfheid de spieren en gewrichten helpen ontspannen met witte olie.
 • Glijmiddel voor verloskundige handelingen of voor vaginale of rectale exploraties. Amos glijmiddel is te gebruiken bij paarden, schapen, geiten en runderen. Bij Welkoop kun je Amos glijmiddel kopen in een verpakking van 500 ml en 1 liter.
Amos producten voor koeien
amos verzorging spenen en uiers

Uiers en spenen verzorgen

Om de uiers en spenen goed te verzorgen heeft Amos verschillende middelen. Zoals zalven, tepelcanules, tepelstiften, biopharsol-3 spray en meer.

Elk middel heeft zijn eigen werking. Het laatste bijvoorbeeld, de Biopharsol-3, is een spray die je kunt gebruiken bij volwassen runderen. Je sprayt het na het melken enkele seconden op de tepels voor een helende, verzachtende en pijnstillende werking bij schrale en verwonde spenen. 

Ook is er nog altijd de ‘ouderwetse’ uierzalf: een zalf op basis van vaseline die je aanbrengt op de spenen van het dier.

Bij Welkoop hebben we van Amos verschillende uiercrèmes. Zoals de Amos Gele uiercrème: een vette, gele uierzalf die heel geschikt is voor de wondgenezing en spenenverzorging bij paarden, schapen, geiten en runderen. En ook is er een niet-vette variant: Amos Uiercrème.

Melk (bij)voeden

Als het niet mogelijk is om de kleintjes melk te laten drinken bij de moeder, heeft Amos alle accessoires die je nodig hebt om ze toch van melk te voorzien. Van spenen voor de lammerenbar of kalveremmer tot afsluitringen, ventielen en terugslapklepjes. En ook accessoires zoals een warmtelamp en gele nekplaatjes voor schapen, geiten en koeien hebben we van dit merk.   

Tip! Ook jou als verzorger vergeet Amos niet. Zo heeft Amos een handcrème met de naam ‘herderscrème’! Deze crème hebben we bij Welkoop in een compacte tube van 75 ml en ook in een grote pot van 250 ml. Herderscrème is een niet-vette crème die snel intrekt. De crème is verrijkt met olijfolie en tarwekiemen. Ideaal om je handen mee te verzorgen nadat jíj op jouw beurt de dieren hebt verzorgd. Maar ook na het tuinieren of klussen kun je herderscrème smeren! 

Meer te weten komen over het verzorgen van erfdieren? Lees het advies van Welkoop: