Bolsius logo

Bolsius

Hoe je gezelligheid in huis creëert? Bolsius weet er alles van. Dit merk maakt al meer dan honderd jaar kaarsen. Waar ze in het begin simpelweg bedoeld waren om licht te geven, zijn ze er nu vooral voor de sfeer. Zo maakt Bolsius heerlijk geurende kaarsen en kaarsen in trendkleuren. Bij Welkoop kun je de Bolsius kaarsen online kopen: van gewone theelichten tot aromatische geurkaarsen, prachtige dinerkaarsen en herdenkingskaarsen.

Bolsius: grootste kaarsenproducent van Europa

Bolsius is de grootste kaarsenproducent van Europa. Het merk ontwikkelt en produceert kaarsen in alle soorten en maten, die ze exporteren naar meer dan vijftig landen over de wereld. 

De geschiedenis van Bolsius gaat helemaal terug tot in 1870. In dat jaar werd het bedrijf opgericht door Antonius Bolsius. Het was toen een wasblekerij in Schijndel, waar bijenwas verwerkt werd voor de fabricage van kaarsen. Rond 1920 ging Bolsius met een zelf uitgevonden gietmachine ook zelf kaarsen maken, de zogenaamde ‘kerkkaarsen’. In de jaren vijftig en zestig kwamen daar de sier- en reliëfkaarsen bij en in 1959 vond Lambertus Bolsius het theelicht uit. In 1978 werd het bedrijf overgenomen, maar de naam Bolsius bleef bestaan. 

Bolsius geurkaarzen

Het bedrijf breidde hierna alsmaar uit en groeide zo langzaam maar zeker uit tot een grote naam binnen de kaarsenmarkt.

Wat nog hetzelfde is gebleven, is de locatie waar het hoofdkantoor in Schijndel te vinden is: aan dezelfde straat als waar Antonius Bolsius begon.

Bij Welkoop kun je deze Bolsius kaarsen online kopen.

 • Geurkaarsen
 • Dinerkaarsen
 • Theelichten
 • Herdenkingskaarsen
 • Geurstokjes

De kaarsen in het echt zien? Kom dan naar een van onze Welkoop-winkels.

Bolsius kaarzen

Bolsius kaarsen

Bolsius heeft het kaarsen maken tot een soort kunst verheven. Dingen die volgens hen belangrijk zijn om een kwaliteitskaars te maken: een gevlochten lont en de beste kwaliteit grondstoffen. Als grondstof gebruikt Bolsius bijvoorbeeld plantaardige wax in plaats van dierlijk vet. Combineer dit alles met de jarenlange kennis die Bolsius van kaarsen heeft en het resultaat is een kaars van topkwaliteit: kleur- en vormvast, rook- en roetarm. 

 • Geurkaarsen. De geur van romige vanille, donker en warm hout, of frisse granaatappel – Bolsius heeft geurkaarsen met verschillende geuren. De geur krijgen de kaarsen door natuurlijke extracten toe te voegen. Fijn om te weten: het merk voorziet hun geurproducten van de FRESHPLEX™-technologie, waardoor ze vieze geurtjes neutraliseren. De kaarsen zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo heeft Bolsius theelichten met een geur en geurkaarsen in een glazen pot. Wél de geur maar niet meteen een kaars branden? Bolsius heeft ook geurstokjes! 
 • Theelichten. Bolsius theelichten zijn er met en zonder geur. De witte theelichten zonder geur zitten in een zak met 100 stuks en ze branden 4 uur. Wil je een langere brandduur? Ga dan voor de grotere ‘maxi’ theelichten, of voor de Bolsius theelichten die per 40 stuks zijn verpakt; deze kleine theelichten branden 6 uur. 
 • Dinerkaarsen. De witte Bolsius dinerkaarsen staan prachtig op de eettafel, maar ook doen ze het goed in een moderne kaarsenhouder. De kaarsen hebben een diameter van 4,1 centimeter en zijn bijna 24 centimeter hoog. Ze branden 7,5 uur.

Tips van Bolsius

Walmende, flakkerende, druipende kaarsen – daar wordt niemand blij van. Hoewel de kwalitatieve kaarsen van Bolsius niet snel zulke problemen zullen geven, moet je ze wel goed gebruiken. Daarom heeft Bolsius een paar tips. 

 1. Knip de lont af tot 1 centimeter, voordat je de kaars aansteekt.
 2. Zorg dat de kaars niet in een luchtstroom staat, zoals bij een raam- of deuropening of radiator.
 3. Zet de kaarsen niet te dicht bij elkaar, of bij een verwarming of open haard.
 4. Zet de kaarsen ook niet in de volle zon of in de serre – boven 28 graden Celsius kan een kaars vervormen.