CéDé logo

CéDé

Alle vrolijke parkieten op een stokje! Eivoer is belangrijk voor gezonde vogels met een prachtig, bont verendek. Bij Welkoop vind je daarom eivoer van het merk CéDé®. Of je nu kanaries, grasparkieten of agaporniden hebt, het merk CéDé® heeft het perfecte eivoer voor iedere gevleugelde vriend in je volière!

CéDé®: van vogelliefhebbers voor vogelliefhebbers

Vogelvoer van het in 1954 in Nederland opgerichte bedrijf CéDé laat zich omschrijven als echt kwaliteitsvoer. Het is duidelijk dat vogelliefhebberij aan de basis staat van alles wat CéDé doet. Samen met wetenschappers, voedingsdeskundigen en vogelkwekers doen ze hun uiterste best om het beste kwaliteitsvoer ter wereld te produceren. Niet voor niets is het bedrijf inmiddels wereldwijd marktleider op het gebied van eivoer voor vogels. 

Bij Welkoop kun je van CéDé dit vogelvoer kopen:

 • CéDé eivoer
 • CéDé vogelkrachtvoer
 • CéDé universeel vogelvoer
Eivoer van CéDé

Eivoer van CéDé, gemaakt met eieren

Alle vogels moeten voldoende dierlijke eiwitten binnenkrijgen om gezond te blijven. Eiwitten leveren aminozuren die, zeker voor jonge vogels en vogels in de rui, onmisbaar zijn. De beste vorm van dat eiwit voor vogels komt van eieren; vogels kunnen dit het makkelijkst verteren en verwerken. Dit is waarom het kwaliteitsvoer van CéDé uniek is – er zitten niet alleen eiwitten in, maar volledige eieren. CéDé eivoer bestaat namelijk uit een soort ei-cake, gemaakt van suiker, bloem en – inderdaad – complete eieren. Die cake wordt na het afkoelen vermalen en gemengd met zaden, pitten en andere toevoegingen die zorgen voor voldoende vitaminen, mineralen, sporenelementen en plantaardige eiwitten – naast de dierlijke. Elke siervogelsoort heeft zijn eigen hoogwaardige samenstelling, zodat je verzekerd kunt zijn van een succesvolle kweek. Bovendien vinden bijna alle vogels dit voer erg lekker. Ze eten het zó op.

Voor vogels met een uitbundig verenkleed heeft CéDé ook aanvullend voer ontwikkeld. Zo is er CéDé eivoer rood, dat speciaal is gemaakt voor kleurkanaries en inlandse vogels die ook rode veren (een roodfactor) hebben. Er zitten stoffen in die juist in de rui en groei de aanmaak van die prachtige rode kleur stimuleren. Speciaal voor de andere vrolijk gekleurde vliegers is er CéDé eivoer parkiet en natuurlijk CéDé eivoer kanarie. 

CéDé heeft hoogwaardig vogelvoer voor deze vogels:

 • Kanaries
 • Grasparkieten
 • Inheemse vogels
 • Agaporniden
 • Exoten
 • Lories
 • Grote parkieten en papegaaien
 • Insecten- en vruchteneters
CéDé eivoer nat voeren

CéDé eivoer nat voeren

Het eivoer van CéDé bevat suikers, een belangrijke energiebron voor jonge vogels.

Als je het eivoer nat maakt met water en dat even laat staan, krijgen de korrels hun natuurlijke zachte staat weer terug – je koopt ze gedroogd voor de lange houdbaarheid.

De geweekte korrels zijn makkelijker te eten voor je jonge vogels, zo ben je er zeker van dat ze alle voedingsstoffen binnenkrijgen. 

Het allround eivoer van CéDé is geschikt voor alle volièrevogels en hoeft niet te worden geweekt. Wel zo makkelijk! Je kunt het direct uit de verpakking in een voerbakje doen en aan je vogels geven. Je herkent het aan het rode logo ‘ready to eat’. 

Eivoer en zaadetende vogels

Natuurlijk is een gezond vogeldieet een gevarieerd dieet: van eivoer tot zaden, groente, fruit, meelwormen en noem maar op. Wat je geeft, is afhankelijk van het soort vogels dat je hebt. Heb je zaadeters of juist vruchten- en insectenetende vogels? Met eivoer is het belangrijk om te weten dat je het niet altijd in dezelfde hoeveelheid aan je zaadetende vogel kunt geven. Zijn voedselbehoefte is afhankelijk van de periode waarin hij zit: rusten, kweken of ruien.

 • In de rustperiode heeft je vogel minder behoefte aan eiwitten. Het is volgens de experts van CéDé dan voldoende om twee of drie keer per week eivoer aan te bieden.
 • In de kweek- en ruiperiode geef je dagelijks eivoer. Het rantsoen van je vogel zou dan voor een vierde deel uit eivoer moeten bestaan.