Culterra logo

Culterra

Je tuin bemesten doe je omdat je liefde voor je tuin hebt; omdat je je grasmat graag vitaal en gezond ziet en omdat je je bloemen en planten wilt laten bloeien en groeien. Dit alles is ook precies waar Culterra een passie voor heeft. Dit merk produceert hoogwaardige bemesting – met liefde voor de natuur. Bij Welkoop vind je dan ook van Culterra mestkorrels voor jouw tuin.

Culterra houdt van groen

Culterra is een Nederlands familiebedrijf dat in 1947 werd opgericht. Het produceert dus al meer dan zeventig jaar hoogwaardige, organische mest. Met zo’n lange geschiedenis is het niet verwonderlijk dat het bedrijf inmiddels een schat aan kennis heeft als het gaat om hoe je gewassen goed laat groeien. 

Net als Welkoop, heeft ook Culterra een passie voor groen. Het bedrijf hoopt met haar producten de wereld groen en gezond te houden. Daarom produceert Culterra mest – niet alleen voor onze tuinen, maar ook voor professionele omgevingen. Zo wordt hun mest gebruikt op sportvelden zoals golfbanen en voetbalvelden, en in de tuinbouw. Het is zelfs zo dat Culterra een gigantisch assortiment mest heeft ontwikkeld: met wel 250 verschillende NPK-meststoffen. Deze producten verschillen dus allemaal in de verhouding van stikstof, fosfor en kalium en toevoegingen. Het bedrijf exporteert deze producten naar tientallen landen.

Culterra mestkorrels

Milieuvriendelijke bemesting

Kunstmest kan het bodemleven vernietigen of uit balans brengen. Maar, niet de organische meststoffen van Culterra: deze bevorderen een gezond bodemleven juist!

De producten van dit merk zijn milieuvriendelijk; de grondstoffen zijn een combinatie van dierlijke en plantaardige stoffen.

Over de precieze samenstelling denken ze zorgvuldig na, Culterra produceert mest met een uitgebalanceerde samenstelling. Op deze manier vormt de bemesting een optimale voedingsbron voor alles wat groeit en bloeit. 

Tip! Lees ook ons advies over bemesten.

Culterra bemesting

Culterra mestkorrels

Bij Welkoop hebben we van Culterra mestkorrels met een NPK van 10-4-6, wat betekent dat deze mest 10% stikstof, 4% fosfor en 6% kalium bevat. Dit product staat ook wel bekend onder de naam: Culterra Groen. De korrels lossen snel op.

Strooi ze bij voorkeur net voordat het gaat regenen of voor het sproeien. Of verspreid de korrels over een al vochtige bodem. Als de korrels een beetje nat worden, worden de grondstoffen goed door de bodem opgenomen. 

Culterra groen is universeel. Dit betekent dat je deze meststof in jouw tuin kunt gebruiken waar je maar wilt. Of dat nu op het gazon is, in de siertuin of de moestuin.

Gebruik je Culterra in je moestuin, dan kun je rekenen op een succesvolle en smakelijke oogst.

Gebruik je het in de siertuin, dan zorgt de bemesting voor een voedingsrijke bodem waarin je planten en bloemen goed gedijen. Op het gazon zorgt Culterra bemesting voor gezond en vitaal gras. 

Eigenschappen van de bemesting: 

  • milieuvriendelijk
  • van dierlijke en plantaardige grondstoffen
  • met eiwitten die door bacteriën worden omgezet in voedingsstoffen die geleidelijk vrijkomen
  • met spoorelementen die zorgen voor een gezonde groei en smakelijke oogst
  • voorkomt groei-explosies
  • bestaat uit korrels die snel oplossen
  • langdurige werking
  • bevordert een gezond bodemleven

Culterra groen in 10 kilo en 25 kilo

In onze winkel kun je de mestkorrels van dit Nederlandse merk in zakken van 10 kilo en 25 kilo kopen. Met 25 kilo korrels kun je 250 m² bemesten, met een zak van 10 kilo kun je 100m² bemesten.