Kixx logo

KIXX

Voor ieder beroep een andere werkhandschoen – daarvoor zorgt KIXX. KIXX is een merk met een uitgebreide collectie tuin- en werkhandschoenen. Ze beschermen je handen tijdens allerlei werkzaamheden. Of je nu de rozenstruik gaat snoeien of aan het lassen of snijden bent. KIXX combineert veiligheid en comfort met kleur en design. De KIXX handschoenen zijn dus verre van saai! En ze zijn er in ontzettend veel soorten en maten. Dus welke lichte, zware, natte of koude klus je ook met beide handen aanpakt – bij Welkoop vind je een paar beschermende KIXX tuin- of werkhandschoenen.

KIXX handschoenen

KIXX is een merk van Rehamij, een Nederlands bedrijf dat ooit startte met een kleine collectie lederen werkhandschoenen en dat liet maken in een Nederlandse leerlooierij. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een specialist in persoonlijke bescherming. In 2015 werd Rehamij onderdeel van de CERVA Group – een internationaal specialist in persoonlijke beschermingsmiddelen met een hoofdkantoor in Praag. 

Bij Welkoop hebben we van KIXX deze handschoenen:

  • Tuinhandschoenen
  • Werkhandschoenen
Kixx handschoenen

KIXX tuinhandschoenen

De KIXX tuinhandschoenen zijn er voor kinderen, dames en heren. Deze handschoenen maken het werken in de tuin tot een regelrecht feestje – ze zien er namelijk niet alleen leuk uit (roze, groene, blauw kleurtjes), maar je doet ze ook liever niet meer uit, zó comfortabel zitten ze!

De meeste tuinhandschoenen zijn gemaakt van rekbaar, rondgebreid nylon en zitten daarom zacht en soepel om je handen. Ook zijn ze er van katoen met elastische manchetten, zodat de handschoenen stevig aan je handen zitten.

Dankzij de coating op de palmen en vingertoppen heb je met KIXX tuinhandschoenen grip op elke tuinklus. Ze maken het werken in de tuin tot een heerlijke bezigheid.

tuinieren met kixx handschoenen
kixx handschoenen gebruiken in de tuin

Van bloemschikken tot bladharken

De KIXX tuinhandschoenen zijn er in verschillende diktes. Sommige zijn heel soepel en dus geschikt voor het bloemschikken en onkruid wieden. Andere zijn wat steviger en dus ook geschikt voor zwaardere tuinklussen, zoals schoffelen en snoeien. Voor welke je ook gaat, je beschermt je handen met KIXX tegen bijvoorbeeld de scherpe doorns van een rozenstruik, de viezigheid van zwarte grond en eventuele blaren door bijvoorbeeld het schoffelen of bladharken.

Tip! Soms is een tuinklus van zo’n grote en gevaarlijke omvang dat je voor de veiligheid beter kunt kiezen voor KIXX werkhandschoenen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij werken met een hakselaar, bosmaaier of kettingzaag.

Wist je dat sommige KIXX tuinhandschoenen een palmcoating hebben van gedipte polyurethaan? Zulke handschoen zijn daardoor pluisvrij en dus ook ideaal bij schilderwerk.

KIXX werkhandschoenen

De KIXX werkhandschoenen zijn gemaakt van stevige materialen, zoals latex, nitril of leer. Allemaal zijn ze conform de veiligheidsnorm EN420, wat betekent dat ze voldoen aan de algemene vereisten van beschermende handschoenen. Daarnaast hebben we bij Welkoop KIXX handschoenen met veiligheidsnorm: 

  • EN 388 die beschermen tegen mechanische risico's
  • EN 374 die beschermen tegen chemicaliën
  • EN 511 die beschermen tegen kou 

Sommige werkhandschoenen hebben dus vloeistofdichte eigenschappen, andere zijn snijbestendig, scheurbestendig of slijtvast. En dan zijn er nog de warme werkhandschoenen, die extra zijn gevoerd en je handen niet alleen veilig houden maar ook warm. Het is maar net welke eigenschappen belangrijk zijn tijdens jouw werk! 

Welke maat?

De KIXX handschoenen hebben een maat tussen de 4 en 12. Maat 4 is een kindermaat. Maat 6 tot en met 12 zijn volwassen maten. Om de juiste maat te bepalen, meet je de omtrek van je handpalm en zoek je in de tabel hieronder de juiste maat.

Maat  

Omtrek handpalm  

 

 

6

152 mm

 

 

7

178 mm

 

 

8

203 mm

 

 

9

229 mm

 

 

10

254 mm

 

 

11

279 mm

 

 

12

304 mm