Seresto

Wil je je kat of hond vrij van vlooien of teken houden, zonder steeds weer vlooiendruppels toe te moeten dienen? Dan is de innovatieve vlooienband van Seresto de oplossing. Nadat je deze halsband bij je harige vriend hebt omgedaan, is die tot wel acht maanden lang beschermd tegen vlooien en teken! Met deze langdurige werking maakt Seresto het je wel heel makkelijk om je huisdier een gelukkig en jeukvrij leven te geven.

Seresto®

Seresto® is een merk van Bayer Animal Health, een bedrijfstak die in 2020 werd overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Elanco. Elanco wil helpen om huisdieren langer en gezonder te laten leven. Als farmaceutisch bedrijf produceert het daarom medicijnen en vaccinaties voor huisdieren en vee. Bij Welkoop vind je van ditzelfde bedrijf ook de ontwormingskuren van hun merk Milbemax.

Bij Welkoop hebben we van Seresto:

 • vlooienband voor katten
 • vlooienband voor honden
seresto hond

Vlooienband van Seresto: 8 maanden bescherming tegen vlooien en teken

De vlooienband van Seresto is een gladde, grijze halsband. De halsband lijkt normaal, maar is dat zeker niet. Hij is namelijk gemaakt van een gepatenteerd materiaal die heel geleidelijk twee werkzame stoffen afgeeft: imidacloprid en flumethrine.

Hierdoor creëert de band een onzichtbare beschermingslaag die vlooien en teken die in de vacht komen, doodt en afstoot. Laat je je hond de vlooienband onafgebroken dragen – acht maanden lang (gewoon onder de normale halsband), dan is je harige vriend al die tijd beschermd tegen vlooien, luizen en teken. 

De Seresto vlooienband is gebruiksvriendelijk. Er is slechts één handeling nodig: hem bij je huisdier omdoen – dit in tegenstelling tot vlooiendruppels die je met regelmaat moet toedienen.

Hiermee is de Seresto vlooienband ideaal voor baasjes die vlooiendruppels in pipetjes lastig vinden of vaak vergeten.

Maar ook is de vlooienband hiermee ideaal voor honden of katten met een vlooienallergie. 

 • Doodt en beschermt gedurende 7 tot 8 maanden tegen nieuwe vlooien, luizen en teken.
 • Beschermt tot 8 maanden tegen de ontwikkeling van vlooienlarven in de omgeving.
 • Gebruiksvriendelijk.
 • Doodt vlooien voordat ze bijten (meer comfort en lager risico op overgedragen ziekten).
 • Waterbestendig.
 • Geurloos (dus niets staat een knuffel in de weg).
 • Dubbel veiligheidsmechanisme (bij hard trekken gaat de halsband los).
seresto voor honden en katten
seresto voor katten

Seresto voor je kat

Een veilige vlooienband voor je kat is wat Seresto heeft ontworpen.

De halsbanden beschikken namelijk over een dubbel veiligheidsmechanisme, wat maakt dat Seresto voor elke kat geschikt is – zelfs voor de meest avontuurlijke kat.

Stel dat jouw kat tijdens zijn buitenavontuur ergens vast zou komen te zitten en hard trekt, dan wordt de halsband vanzelf wijder.

Ook beschikt de halsband over een vooraf bepaald breekpunt, waardoor hij bij hard trekken vanzelf breekt.

Seresto voor je hond

Snuffelen in de bloeiende berm en dwars door het lange gras rennen – je hond geniet er met volle teugen van. En met de Seresto vlooienband laat je je hond dit zonder zorgen doen. Want teken die in de vacht belanden, worden gedood en afgestoten nog vóórdat ze bijten. En is jouw hond dol op zwemmen? Dan is het fijn om te weten dat de vlooienband gewoon waterbestendig is. Wel moet langdurig en intens contact met water worden vermeden, omdat de werkingsduur dan kan verminderen. Tijdens regelmatige wasbeurten zou je de halsband daarom heel even kunnen losmaken.

Verschillen in vlooienband voor kat en hond

De Seresto vlooienband is er in een variant voor honden en een variant voor katten. Zorg dat je de juiste variant koopt, want deze twee varianten verschillen in dosis van werkzame stoffen. De halsband voor katten bevat 1,25 g imidacloprid en 0,56 g flumethrine, de halsband voor grote honden vanaf 8 kilo bevat 4,5 g imidacloprid en 2,03 g flumethrine. Op de maat hoef je niet te letten, want de vlooienbanden hebben één lengte; voor katten is dat 38 centimeter, voor honden is dat 70 centimeter. Hiermee past de halsband dus om elke honden- en kattennek.

Zo doe je de vlooienband om

 • Breng één halsband aan rond de nek van je kat of hond.
 • Neem de halsband vlak voor gebruik uit het beschermende zakje.
 • Ontrol de halsband en zorg ervoor dat er geen restanten zijn van de plastic verbindingsstukjes aan de binnenkant van de halsband.
 • Pas de halsband aan rond de nek van het dier zonder die te strak aan te trekken (een ruimte van twee vingers tussen halsband en nek is aanbevolen).
 • Schuif het overtollige deel van de halsband door de lus en knip dit stuk af op 2 centimeter na.
 • Controleer de strakheid van de band op regelmatige basis. Pas deze aan indien nodig, vooral bij snelgroeiende pups en kittens.
 • Vervang de vlooienband na acht maanden. Zwemt je hond regelmatig? Dan is het aan te raden de band eerder te vervangen.