SummerRain 

Professionele tuinberegening in je eigen tuin. 

Je tuin onderhouden. In de praktijk is dat soms een uitdaging, weet SummerRain. Ben je ’s zomers dagelijks druk met water geven. Om je tuin of balkon onderhoudsvriendelijker te maken, heeft SummerRain de oplossing: tuinberegening. Van professionele kwaliteit, voor iedereen. Want het Nederlandse familiebedrijf Jarola Group, waar SummerRain onder valt, heeft jarenlange ervaring met de beregening voor kassen, kwekerijen en boerenbedrijven. Dat is dus water geven 2.0, plug & rain. 


Tuinberegening van SummerRain 

Bij Welkoop koop je de complete druppelsets en sproeisets van SummerRain. Ze zijn plug & play. Alle onderdelen die je nodig hebt voor je eigen tuinberegening, zitten erin. Dus het aanleggen is zo gedaan.

Koop je druppelset in één van onze winkels. Of bestel je tuinberegening van SummerRaineenvoudig in onze webshop. Mooi meegenomen: bestellingen vanaf 40 euro bezorgen we gratis bij jou thuis. 

Borders, hagen, gazons en bloempotten 

Voor elke tuin en elk balkon heeft SummerRain een makkelijk aan te leggen beregeningssysteem. Er zijn druppelsets en sproeisets. Met een druppelset geef je dicht bij de wortel water. Met een sproeisets geef je van bovenaf water. Ondertussen kun jij genieten vanuit je luie tuinstoel.

  • Voor borders & hagen heb je de keuze uit een druppelset óf een sproeiset. De druppelset werkt met een lange druppelslang die je langs de planten legt of net in de grond graaft. Elke dertig centimeter zit er een gaatje in de slang, dat noemt SummerRain een druppelaar. Uit die druppelaars sijpelt langzaam water. Aan het begin evenveel als aan het einde van de slang. Zo kunnen alle planten het water goed opnemen. Maar je kan de planten ook van bovenaf water geven met de sproeiset voor borders. Die bevat sproeiers op een stokje die je tussen de planten zet. Ze sproeien in 360 graden en zijn in hoogte verstelbaar.  

  • Voor bloempotten is er een speciale druppelset. Deze werkt ook met een druppelslang, maar hier prik je de gaatjes zelf met de bijgeleverde gaatjesprikker – zo dicht mogelijk bij elke bloempot. Je hoeft dus niet je hele balkon of terras opnieuw in te richten. Nog een verschil in deze set van Summerrain is de druppelaar: bij elk gaatje hoort een druppelpin. Die loopt subtiel langs de bloempot omhoog, zodat het water van bovenaf in de pot sijpelt. 
  • Voor het gazon heb je een pop-up sproeiset. Eenmaal aangelegd, zijn ze bijna onzichtbaar. De lange slang ligt net onder de grond en de pop-up sproeiers komen, door waterdruk, omhoog wanneer ze gaan sproeien.  
Een greep uit ons aanbod: SummerRain Borders en hagen - Druppelset - 50m - 20% Korting

SummerRain

SummerRain Borders en hagen - Druppelset - 50m -

89.95 71.96
SummerRain Gazon - Sproeiset - 16m² - 20% Korting

SummerRain

SummerRain Gazon - Sproeiset - 16m² -

84.95 67.96
SummerRain Bloempotten - Druppelset - 5 potten - 20% Korting

SummerRain

SummerRain Bloempotten - Druppelset - 5 potten -

29.95 23.96
SummerRain Borders - Sproeiset - 16m² - 20% Korting

SummerRain

SummerRain Borders - Sproeiset - 16m² -

67.95 54.36

SummerRain aanleggen? Plug & rain

Een eigen beregeningssysteem in je tuin. Klinkt ingewikkeld. Maar het mooie: SummerRain heeft het aanleggen simpel gemaakt. In de complete sets zitten alle onderdelen die je nodig hebt.

Heb je een grote tuin, dan zijn er verlengsets waarmee je het systeem zo groot maakt als nodig is. De instructies en video’s laten je zien op welke plek alles moet komen. En als laatste sluit je de set, met een eigen tuinslang, aan op de buitenkraan. Plug ’n rain.

Laat het regenen: handmatig of met je smartphone 

De buitenkraan opendraaien. Dat is het enige wat je hoeft te doen om je tuin of balkon te beregenen. In ongeveer een half uurtje is het water geven gedaan. Maar dit kan ook korter of langer zijn. Het hangt af van drie dingen: de buitentemperatuur, het type grond en het type plant. Zo zakt water sneller in een zandgrond dan in een kleigrond. De tabel hieronder laat zien hoelang je de SummerRain tuinberegening ongeveer aan kan zetten.

Buitentemperatuur 
Grond met klei 
Grond met zand 
Hoe vaak per week 

<15°C                                   

- 

- 

- 

15°C - 20°C                                   

15 minuten 

30 minuten 

1x 

20°C - 25°C                                   

30 minuten 

60 minuten 

1x 

25°C - 30°C                                   

80 minuten 

120 minuten 

2x 

>30°C 

120 minuten 

180 minuten 

2x 


Tip: Kijk altijd hoe de grond en planten reageren. Sommige planten hebben meer of minder water nodig. Soms is het beter om in één keer veel water te geven: het water kan dan dieper de grond in sijpelen, wat planten dwingt om diepere wortels aan te maken.

Helemaal geen omkijken naar het water geven hebben? Gebruik dan de SummerRain beregeningscomputer. Daarmee kan je de beregening draadloos bedienen. En gaat het water geven van je tuin gewoon door – ook wanneer je niet thuis of op vakantie bent.

De beregeningscomputer kan automatisch water geven dankzij een magneetklep. Die kan water tegenhouden en doorlaten. Je draait dus de buitenkraan open – en laat hem openstaan. Vervolgens geef je in de app aan wanneer het systeem water moet geven. Bijvoorbeeld twee keer per dag, een aantal dagen in de week. Handig is dat de computer werkt op batterijen. Een stroompunt bij de buitenkraan is daardoor niet nodig.


Een duurzame tuin: bespaar tot 70% water 

SummerRain helpt je om je tuin duurzaam te maken. Want met de tuinberegening geef je precies de goede hoeveelheid water, op de juiste plek. Zo geeft een SummerRain druppelaar heel gelijkmatig water af, dicht bij de wortels. Dat voorkomt waterverspilling door verdampen en morsen. Zo bespaar je water. Tot wel zeventig procent per jaar. 


Summerrain koop je bij Welkoop 

Benieuw naar Summerrain? Koop je tuinberegening in een vanonze winkels. Of bestel je complete set of onderdelen eenvoudig in onze webshop. Mooi meegenomen: bestellingen vanaf 40 euro bezorgen we gratis bij jou thuis.