Wat is het beste kattenvoer?

Natuurlijk wil jij het beste voor je kat. Goed kattenvoer draagt bij aan een gezonde groei en ontwikkeling. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van kattenvoer? En welke soorten zijn er? Dat lees je in dit artikel.

Bekijk: Droogvoer | Natvoer | Vers vlees | Dieetvoer | Ontdek ons eigen merk


Wat is goed kattenvoer?

Goed kattenvoer bevat een gebalanceerde mix aan de juiste ingrediënten. Het heeft alles om je kat gezond en fit te houden. Het liefst geef je zo natuurlijk mogelijk voedsel. Dus geen conserveringsmiddelen of kunstmatige toevoegingen.

Een kat is een echte vleeseter. Je maatje heeft daarom genoeg eiwitten en vetten nodig:

  • Eiwitten zorgen voor de groei en het behoud van spieren en geven je kat energie.
  • Taurine is een bouwsteen uit eiwit die bijdraagt aan een goede stofwisseling en spijsvertering. Een tekort aan taurine kan daarnaast zorgen voor hart- en oogproblemen.
  • Vetten zorgen voor het transport van vitamines en dragen bij aan een gezonde huid.
  • Vitamines en mineralen zorgen voor een goed functionerend lichaam en afweersysteem.
  • Vocht. Net zoals mensen moeten katten ook genoeg vocht krijgen. Dat kan door het drinken van water, maar ook door het eten van natvoer. 

Tip: Iedere kat is uniek. Wat je kat precies nodig heeft? Dat hangt af van verschillende factoren. Denk aan ras, leeftijd, grootte, gewicht en energieverbruik. Het belangrijkste is dat je voer van goede kwaliteit kiest dat je kat lekker vindt.


Ontdek ons eigen merk kattenvoeding.

Zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, ondersteunt een gezonde en glanzende vacht en draagt bij aan de vitaliteit.

Bekijk aanbodWelke soorten kattenvoer heb je?

Kattenvoer heb je in alle soorten en maten. Waar kan je allemaal uit kiezen? En waar moet je op letten? Wij helpen je op weg.

Droogvoer

Wie droogvoer zegt, zegt eigenlijk kattenbrokjes. Goede kattenbrokken bevatten alles wat je kat nodig hebt. Eenmaal geopend is droogvoer langer houdbaar dan natvoer. Ook bederft het minder snel als je het langer laat staan. Verder dragen brokjes bij aan een gezond gebit.

Bij Welkoop kies je uit droogvoer voor iedere soort kat. Bijvoorbeeld voor kittens, volwassenen en seniorkatten. Ook heb je de keuze uit de populairste merken. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk droogvoer

Natvoer

Natvoer bestaat uit heerlijk geurend vis, vlees of gevogelte. Het is vaak verpakt in blikjes, kuipjes of zakjes. Natvoer bestaat grotendeels uit vocht en is dus een prima manier om aan genoeg water te komen. Handig voor als jouw kat een slechte drinker is! 

In onze winkel en webshop vind je natvoer van alle populaire merken. Ook kies je uit allerlei heerlijke smaken. Bekijk hieronder ons aanbod:

Bekijk natvoer

Gemengd voeren. Droogvoer en natvoer, waarom niet allebei? Geef je huistijger bijvoorbeeld droogvoer in de ochtend en natvoer in de avond. Zo geef je hem het beste uit twee werelden. Zorg wel dat je de voeding afweegt zodat je kat niet te veel krijgt. 

Vers vlees

Wil je jouw kat vers vlees geven? Maak het jezelf makkelijk met het rauwvoer van BARF-menu. Hierin zit vers rauw vlees, verse organen én verse vleesbotten. Het bevat alle ingrediënten die je kat nodig heeft. Je vindt het verse vlees in het vriesvak bij een Welkoop bij jou in de buurt: 

Bekijk vers vlees

Dieetvoer

Heeft je kat gezondheidsklachten? Maak dan altijd een afspraak bij de dierenarts. Hij of zij kan je advies geven over passende voeding. Bij Welkoop vind je dieetvoer voor verschillende aandoeningen. Zo geef je hem de voeding die hij nodig heeft om gezond en fit te blijven. Benieuwd naar ons aanbod? 

Bekijk dieetvoer

Snacks

Natuurlijk wil je jouw maatje ook eens verwennen. Bijvoorbeeld met een kattensnoepje, kauwsticks kattenmelk of een vloeibare snack. Geef het als tussendoortje of als beloning voor goed gedrag. 

In onze webshop en winkel vind je kattensnacks in alle soorten en maten. Sommige kattensnacks dragen ook bij aan de gezondheid. Bijvoorbeeld voor een sterker gebit. Lekker én gezond dus! Benieuwd naar ons aanbod? 

Bekijk kattensnacks

Snack gezond! Een lekkere snack op zijn tijd kan helemaal geen kwaad. Maar zorg wel voor een goede balans. Zo houd je jouw kat op gezond gewicht. 


Voor welke levensfase?

Geef je kat de voeding die past bij zijn levensfase. Een kitten heeft weer andere voeding nodig dan een volwassen kat. Waar moet je dan aan denken?

Kitten

Tot 1 jaar

Kittenvoer bevat onder meer extra energie en extra eiwitten. Ook bevat het minder zetmeel dan volwassen voer. Alles wat bijdraagt aan een gezonde groei.

Bekijk kittenvoer

Volwassen

1 tot 6 jaar

Welk voer je volwassen kat nodig heeft? Dat is per kat verschillend. Houd bij de keuze van het voer rekening met zijn conditie, zijn ras en hoe actief hij is.

Bekijk kattenvoer

Senior

Vanaf 6 jaar

Wordt je kat een dagje ouder? Seniorvoeding bevat extra ingrediënten voor bijvoorbeeld het ondersteunen van zijn imuunsysteem en gewrichten.

Bekijk seniorvoer

Voeding na castratie of sterilisatie

Na het steriliseren of castreren kan je maatje makkelijker in gewicht toenemen. De hormonen in het lichaam veranderen en dat heeft invloed op de spijsvertering. Gelukkig bestaat er speciaal kattenvoer voor gesteriliseerde of gecastreerde katten. Zo blijft je huistijger op gewicht.


Wat zijn de beste kattenvoer merken?

Goede kwaliteit kattenvoer is een investering in de gezondheid van je kat. In onze winkels vind je verschillende merken kattenvoer die aan aan de strengste kwaliteitseisen voldoen. Denk aan merken zoals Edgard & Cooper, Whiskas en Felix. Of ga eens voor Welkoop, ons eigen merk. Dat is A-kwaliteit voor een lagere prijs. Ga af op de persoonlijke voorkeur van je kat en kies vervolgens goed kattenvoer dat past binnen je budget.


Kom gerust langs voor advies

Twijfel je over welk voer je jouw kat het beste kunt geven? Kom naar één van onze winkels en krijg persoonlijk voedingsadvies van jouw dierspecialist. Hij of zij kan je alles vertellen over de verschillende soorten kattenvoer en kan helpen bij het uitzoeken van passend voer.

Vind jouw winkel