Mijn hond heeft jeuk

Krabt jouw hond zich vaker dan normaal? En gaan deze klachten niet zomaar over? Dan kan dit verschillende oorzaken hebben. In dit artikel kijken we naar de meest voorkomende oorzaken en wat jij eraan kan doen.

Bekijk: Vlooienmiddelen | Dieetvoer | Vachtverzorgingsproducten | Supplementen

Vlooien

Vlooien nestelen zich graag bij de oren, rond het begin van de staart, bij de liezen en de buik. Vooral honden met een vlooienallergie kunnen hier flink last van krijgen.

Controleer je hond regelmatig op vlooien. Dit doe je met een vlooienkam. Ontdek je zwarte korreltjes in de vacht tijdens het borstelen? Dan kan dit betekenen dat je hond last heeft van vlooien. De zwarte korreltjes zijn waarschijnlijk de uitwerpselen van de vlooien. In dat geval is het nodig om vlooien te bestrijden bij je hond.

Bij Welkoop vind je alles tegen vlooien. Denk aan pipetjes of halsbanden om vlooien te voorkomen. Heeft je hond eenmaal vlooien? Dan is het belangrijk om je huis goed schoon te maken. Een omgevingsspray kan hierbij helpen. Bestel je vlooienmiddelen online of kom langs in één van onze winkels.

Bekijk vlooienmiddelen

Voedselallergie of intolerantie

Wist je dat 80% van de vachtproblemen op te lossen zijn met voeding? Je hond kan bijvoorbeeld een voedselallergie of intolerantie hebben. Hij kan dan gaan braken of diarree krijgen. Vaak kun je dit ook aan de huid zien. Je hond krijgt uitslag en krabt veel.

Wissel de voeding af

"Sommige honden zijn intolerant voor een bepaald eiwit. Dat komt door gewenning. Geef je altijd voeding met kip? Dan kan je hond intolerant worden voor rund. Wissel daarom om de 3 tot 4 maanden van eiwit."

Nico - dierspecialist Welkoop Zutphen


Twijfel je of je hond een allergie heeft? Maak dan een afspraak bij je dierenarts. Zo weet je zeker dat je andere oorzaken uit kan sluiten. Bij Welkoop vind je verschillende soorten hypoallergeen voer, bijvoorbeeld zonder tarwegluten. Zo krijgt je hond snel weer een gezonde, glanzende vacht.

Bekijk dieetvoer

Hond in de rui

Je hond kan ook jeuk krijgen omdat hij in de rui is. Bij een hond in de rui is het verstandig om zijn vacht goed te verzorgen. De vachtverzorging verschilt per ras. De ene hond heeft een ander soort verzorging nodig dan de andere. Lees hier alles over vachtverzorging bij je hond.

Welkoop heeft alles voor een goede vachtverzorging. Denk aan borstels en kammen, maar ook aan verschillende soorten hondenshampoos. Zo geef je jouw hond in de rui de verzorging die hij nodig heeft.

Bekijk vachtverzorgingsproducten
Omgevingsallergie

Blijft je hond maar krabben? Dat kan ook komen door een omgevingsallergie. Zo kunnen honden last krijgen van hooikoorts. Weten of jouw hond een omgevingsallergie heeft? Maak dan een afspraak met jouw dierenarts. Deze kan vaststellen of het om een allergie gaat. 

Bij Welkoop vind je verschillende supplementen die helpen om om allergieklachten te verminderen. Bekijk ons aanbod online of kom eens langs bij een winkel bij jou in de buurt.

Bekijk supplementen

Laat de vacht van je hond controleren bij Welkoop

Heeft je hond jeuk, en wil je weten waar dit aan ligt? Maak dan een afspraak bij jouw dierspecialist bij een Welkoop bij jou in de buurt. Tijdens het huid- en vachtconsult kijken we samen naar de oorzaak en wat jij eraan kan doen. Ook krijg je tips en advies om jeuk in de toekomst te voorkomen. Samen gaan we voor een gezonde, glanzende vacht bij jouw hond.

Zien we je binnenkort?

Meer over het huid- en vachtconsult