Hoe maak ik mijn huis puppyproof?

Waarschijnlijk heb je al spullen voor je nieuwe viervoeter in huis gehaald. Maar over je huis gesproken: is deze ook veilig? In dit artikel lees je hoe je in 3 stappen jouw huis voorbereidt op je nieuwe viervoeter!

Bekijk: Gratis puppypakket aanvragen

Rondje door het huis

Je puppy is eigenlijk net een kind. Enthousiast rent hij rond en als je even niet kijkt stopt hij alles in zijn mond. Zorg daarom dat je niets aan het toeval overlaat.

Tijd voor een rondje door het huis. Misschien sta je al in je woonkamer terwijl je dit artikel aan het lezen bent. Zak dan eens door je knieën, en loop op handen en voeten door je huis. Pas dan bekijk je de kamer écht door het perspectief van je puppy.


Waar moet je op letten? 

 • Stopcontacten en kabels
  Overal in huis vind je stopcontacten. Zitten deze laag bij de grond? Dan is het verstandig om ze af te dekken. Bij de bouwmarkt kan je kinderbeveiliging kopen voor je stopcontacten. 

  Kijk verder kritisch naar alle kabels in huis. Liggen er bijvoorbeeld een hoop tv-kabels waar je pup op kan kauwen? Dan is het beter om deze weg te werken - bijvoorbeeld met een kabelgoot. Ziet er direct ook een stuk netter uit!

 • Giftig voedsel en planten
  Chocolade, rozijnen en xylitol (stofje wat vaak in kauwgom zit) zijn giftig voor honden. Maar wist je ook dat veel kamerplanten giftig zijn? Denk naast voedingsmiddelen en planten ook aan medicijnen, muizen- en rattengif en schoonmaakmiddelen. Berg deze goed op, zodat je pup er niet bij kan. Op de website van het LICG vind je een volledige lijst met giftige stoffen voor je puppy.

 • Opruimronde
  Je puppy ontdekt de ruimte met zijn neus en bek. Kijk daarom eens goed rond in je huis en ruim kleine spullen op. Zo kan hij niet stikken in lego, duplo of batterijen. Werk meteen scherpe hoeken en randen weg of plaats wat beschermhoekjes.

  Dure spullen die je absoluut heel wil houden, kun je beter verplaatsen naar een plek waar hij er niet bij kan.

Haal de juiste dingen in huis

Je huis veiliger maken, hoe doe je dat?

 • Traphek
  Zijn er ruimtes waar je pup niet mag komen? Zet er een traphek voor. Doe datzelfde onderaan de trap. Je pup mag de eerste maanden nog niet traplopen. Dat is niet goed voor zijn heupjes. Je kunt ook denken aan een puppyren. Daar kun je hem veilig achterlaten als jij even druk bent met iets anders.

 • Kleed
  Heb je een gladde laminaat- of tegelvloer? Leg dan tijdelijk een kleed neer (met anti-slip kleed eronder). De botten van je pup zijn nog niet volgroeid en kwetsbaar. Als hij uitglijdt of valt kan dat letsel veroorzaken. Tip: Koop vooral geen duur of trendy kleed, want een ongelukje is zo gebeurd.

 • Speeltjes
  Zorg ervoor dat je speeltjes aanschaft die geen kleine losse deeltjes hebben die je pup makkelijk kan inslikken. Speel altijd samen met je pup of blijf in de buurt.

Bekijk ook je tuin

Heb je een tuin zonder omheining? Dan is dit een goed moment om (een stuk) van je tuin af te zetten. Zo blijft je puppy in zicht en kan hij niet ontsnappen. Loop je tuin ook na op giftige planten, gif, slakkenkorrels of muizenvallen. Voor meer informatie over een veilige tuin, lees ons artikel over het puppyproof maken van jouw tuin.

Meer informatie of advies? 

Kom gerust langs bij één van onze winkels. Onze dierspecialist vertelt je graag alles over het veilig maken van je huis voor je nieuwe pup.


Gratis welkomstpakket voor je puppy

Nieuwe pup in huis? Wij helpen jou om hem een warm welkom te geven. Vraag nu jouw gratis puppypakket aan. Samen met onze dierspecialist vul je het pakket met de leukste producten. Daarnaast krijg je een jaar lang mails met tips en voordeel - speciaal voor jouw kleine rakker.

Zien we je binnenkort?

Vraag pakket aan