Hondenhalsbanden

Een halsband doe je om bij je hond als je gaat wandelen. Maar er zijn nog meer redenen waarom honden halsbanden dragen. Zo kun je aan de halsband een hondenpenning hangen, met naam en telefoonnummer. Iedereen kan jou dan snel contacten, mocht je viervoeter een keer de benen nemen. Daarnaast zijn er halsbanden die voor verkoeling zorgen of de zichtbaarheid in het donker vergroten. Maar ook kan de hondenhalsband gewoon een prachtige accessoire zijn die je hond nog knapper maakt. Bij Welkoop heb je volop keuze en koop je de ideale halsband voor je hond.

Bekijk ook: Hondenriemen | Veiligheidsbanden | Beeztees hondenhalsbanden

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Welke hondenhalsband?

Halsbanden zijn er in heel veel soorten. Ze verschillen in materiaal, sluiting, kleur, breedte en comfort. Welke kies je voor je hond? Hieronder beschrijven we de keuzes die er zoal zijn, en de afwegingen die je kunt maken om tot de ideale hondenhalsband te komen.

  • Materiaal

Een halsband voor je hond van leer is een duurzame keuze. Leer gaat niet snel stuk. Toch is een leren halsband bij je hond maar beperkt verstelbaar: er zijn slechts een paar gaatjes waar je de gesp in vastmaakt. Een nylon hondenhalsband is op dat punt handiger: die kun je heel veel verstellen en zet je dus precies op de maat die je hond nodig heeft. Wel kan een nylon halsband weer sneller vies worden, of geurtjes opnemen.

  • Sluiting

Halsbanden kunnen een gesp of kliksluiting hebben, maar ook zijn er sliphalsbanden (of slipkettingen) die aan het uiteinde niets meer dan een ringetje hebben en vanzelf strakker gaan als je hond trekt. Het is hier maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Een halsband met een kunststof of metalen kliksluiting of slipsluiting is makkelijker snel om te doen. Sommige kunststof kliksluitingen hebben nog een extra ‘lock’, zodat je de zekerheid hebt dat de sluiting niet ongewenst open kan gaan. Draagt jouw hond zijn halsband altijd, dan is dat steeds om- en afdoen natuurlijk niet aan de orde en kan een metalen gesp heel prima zijn.

Let op: beter laat je je hond niet alleen achter met zijn halsband om, bijvoorbeeld in huis of de bench. Hij zou ergens klem kunnen komen te zitten.

  • Kleur

De hondenhalsband is er in (licht)blauw, rood, zwart, lichtgrijs, met een motief... Je kunt een kleur kiezen die (bijna) hetzelfde is als de vacht van je hond. Maar je kunt ook juist een heel andere kleur kiezen. Eentje die echt opvalt!

  • Breedte

De breedte van een halsband is eigenlijk altijd in overeenstemming met de lengte. Hoe kleiner de halsband hoe smaller, en hoe groter de halsband hoe breder. Maar sommige halsbanden zijn bewust wat breder gemaakt om de hond een stoere en sportieve uitstraling te geven.

  • Comfort

En leren hondenhalsband wordt soepeler naarmate je hond hem langer draagt, en dus comfortabeler. Een nylon halsband is al vanaf het begin soepel en comfortabel. Wil je ultiem comfort? Beeztees heeft een halsband die bij je hond zacht aanvoelt: hun Parinca Premium halsbanden hebben een zachte padding aan de binnenkant. Neem je ook een Parinca Premium looplijn erbij, dan zit je zelf ook gebakken: het handvat is op dezelfde wijze aan de binnenkant gevoerd en zal dus niet in je hand snijden.

  • Zichtbaarheid

Om je hond in het donker beter zichtbaar te maken, kun je een lichtgevende halsband omdoen. De ronde siliconen exemplaren dienen puur voor het licht en zijn niet bedoeld om er een hondenriem aan vast te maken. Maar Beeztees heeft ook nylon veiligheidshalsbanden waarbij dat wél kan: deze lichtgevende hondenhalsbanden hebben een ring voor de looplijn én een aansluiting om de lampjes via USB op te laden.

Tip! Zorg dat de halsband goed past. Hij mag niet te strak zitten, maar ook niet te los. Tussen de nek van je hond en de halsband moeten twee vingers passen.

Halsband voor puppy

Een puppy kent het gevoel van een halsband om zijn nek nog niet. Laat staan dat daar ook nog een hondenriem aan bungelt. Het is daarom slim om voor je puppy een halsband te kiezen die niet te groot en te zwaar is. Ga bijvoorbeeld voor een Beeztees halsband van nylon, in een vrolijk kleurtje. Je kunt deze halsbanden makkelijk verstellen en ze groeien dus met je hond mee.

Verwacht je een nestje? Bij Welkoop koop je van Beeztees een set met smalle puppy halsbanden. Hiermee kun je elke puppy een halsband in een andere kleur omdoen, zodat je ze uit elkaar kunt houden.

Halsband… of een hondentuigje?

In plaats van een halsband, kun je je hond ook een tuigje omdoen. Een tuigje verdeelt de druk beter. En ontlast dus de nek. Toch is een tuigje af te raden als je hond veel trekt. Een hond kan namelijk nog meer kracht zetten met een tuigje. Voor een trekkende hond kun je beter een halsband of loopketting kopen.