Biofood logo

Biofood

Natuurlijk, lekker en gezond. Dat is de honden- en kattenvoeding van BIOFOOD. Dit Nederlandse merk maakt smaakvolle voeding voor je hond en kat – van Nederlandse bodem en helemaal op basis van natuurlijke en biologische grondstoffen. Bij Welkoop heb je de keuze uit verschillende brokken en snacks van BIOFOOD. Ze zijn er voor jonge, oude, kleine en grote dieren. En ook voor als jouw hond of kat problemen heeft met eten, de vacht, huid of ontlasting.

BIOFOOD®

BIOFOOD® is een Nederlands diervoederbedrijf, gevestigd in Friesland. Al vanaf het begin, bij de oprichting in 1989, legt het bedrijf de focus op dierenvoeding op basis van natuurlijke ingrediënten. Want respect voor dier, natuur en milieu, dát is wat BIOFOOD belangrijk vindt. 

De complete voeding van het merk bevat alle dagelijkse voedingsstoffen die je hond of kat nodig heeft. Zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Elk type voer is aangepast op de energiebehoefte van je huisdier. Puppybrokken bijvoorbeeld hebben dus een andere samenstelling dan seniorbrokken, die je aan een hond op leeftijd voer. 

 • Wat je wel in BIOFOOD terugvindt: natuurlijke grondstoffen zoals natuurkruiden, vitaminen en mineralen, kwaliteitsvlees, natuurlijke goedhouders (vitamine E, rozemarijnextract).
 • Wat je niet in BIOFOOD terugvindt: synthetische conserveringsmiddelen en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. 

Bij Welkoop koop je van BIOFOOD voor hond en kat:

 • brokken (complete voeding)
 • aanvullende voeding (zoals snacks, zalmolie, schapenvet)
Biofood producten

BIOFOOD brokken voor je hond

Voor elke hond heeft BIOFOOD hondenvoer. Of je nu een puppy, volwassen hond of senior hond hebt. En of je hond nu tot de kleine hondenrassen behoort, tot de grote hondenrassen, tot de honden met huidproblemen of de energieke honden. Voor welk type viervoeter de brokken bedoeld zijn, staat altijd precies op de verpakking vermeld. 

Sommige soorten van het BIOFOOD hondenvoer vallen onder de categorie ‘krokante brokken’, andere onder de ‘geperste brokken’.

Deze twee soorten verschillen in bereidingswijze. Je herkent de geperste brokken aan de verpakking: hier staat in grote letters ‘pressed’ op. 

Welk type BIOFOOD hondenvoer het beste is voor jouw hond, dat is volgens het merk voor iedere hond verschillend. Beide soorten vormen een complete, gezonde voeding!

Maar schrokt jouw hond zijn brokken snel naar binnen, of heeft hij tandplak? Dan adviseert BIOFOOD de krokante brokken. Is jouw viervoeter heel actief, of een moeilijke eter? Dan zijn de geperste brokken een goede keuze. 

Krokante brokken:

 • licht verteerbaar
 • krokant (harder dan geperste brokken)
 • gebitsondersteunend

 Geperste brokken:

 • compacte brok die uiteen valt in de maag
 • geperst en op een lage temperatuur verhit
 • voedingsstoffen blijven bij de bereiding beter bewaard 

Tip! Bij Welkoop kun je terecht voor veel soorten hondenvoer. Meer te weten komen over hondenvoer? Lees ons advies: alles over hondenvoeding.

Biofood voeding voor honden en katten
Biofood bonbons

BIOFOOD brokken voor je kat

Voor elke kat heeft BIOFOOD een type kattenvoer. Zo is er 3-Mix, een ‘normale’ voeding voor volwassen katten zonder specifieke problemen. Ook heeft het merk Adult Fit (kwalitatief kattenvoer voor binnen- en buitenkatten van alle kattenrassen), Sensitive kattenvoer (voor katten met een gevoelige vacht of maag), Aging (voor oudere katten of katten met gevoelige nieren) en Control (voor volwassen katten met gevoelige urinewegen of overgewicht). 

Eigenschappen van bijvoorbeeld BIOFOOD Adult Fit zijn:

 • ondersteunt gebit, huid en vacht en de natuurlijke afweer
 • hoge acceptatie en verteerbaarheid
 • zorgt voor een vermindering van haarbalvorming
 • beperkt geur en volume van de ontlasting

Gezonde snacks

Naast de dagelijkse brokken wil je je huisdier weleens iets extra’s geven. Gewoon, omdat je harige makker dat hartstikke lekker vindt en hartstikke verdient. Maar, ook kun je iets extra’s geven omdat je daarmee de gezondheid van je hond of kat ondersteunt. BIOFOOD heeft speciaal om deze reden diverse snacks met ingrediënten zoals schapenvet, zalmolie of knoflook. 

Schapenvet

Schapenvet is een koud soort vet dat omega vetzuren 3, 6 en 9 bevat. BIOFOOD heeft er voor honden heerlijke bonbons van gemaakt met zalm-, knoflook- of zeewiersmaak. Dankzij de goede vetten, geef je je viervoeter hiermee niet alleen wat lekkers, maar ook wat gezonds. 

 • Schapenvet bonbons voor honden bieden ondersteuning aan de huid, vacht, eetlust, vertering, voedselopname en gewrichten. 

Zalmolie

BIOFOOD heeft twee producten met pure zalmolie: één die geschikt is voor honden en katten, en één die - naast zalmolie - ook vloeibaar schapenvet bevat en hierdoor alleen voor honden is bedoeld. Pure zalmolie voor je hond en kat kun je apart voeren, maar ook als dressing over de brokken doen. Deze olie bevat van nature onverzadigde vetzuren die op allerlei manieren gunstig zijn voor je huisdier. De olie zit in een handig pompje en is sterk geconcentreerd, je hoeft dus maar één of twee theelepels per dag te voeren. 

 • Zalmolie zorgt voor een betere vertering, is gunstig voor hart en bloedvaten, ondersteunt gewrichten en zorgt voor een gezonde huid en vacht (het helpt bijvoorbeeld bij een doffe vacht, haaruitval, jeuk, allergie en kale plekken). 

Knoflook

Je honden of katten voer met knoflook geven – het is niet iets waar je meteen voor warmloopt. Toch is knoflook – in de juiste dosering – heel smaakvol en gezond voor je hond of kat. BIOFOOD heeft dan ook tabletten voor honden en katten met knoflook: de zogenaamde BIOFOOD Anti-Vlo tabletten.

 •  BIOFOOD Anti-Vlo tabletten met knoflook gaan vlooien, teken en haaruitval tegen.