Cavom logo

Cavom

Bij Welkoop verkopen we veel soorten hondenvoer, en het voer van Cavom mag zeker niet ontbreken. Dit hondenvoer is goed en betaalbaar en houdt je hond in topconditie. Cavom heeft hondenvoer voor elke hond: voor jonge honden, volwassen honden en oudere honden. En heb je een maltezer, jack russel of shih tzu? Voor honden van kleine hondenrassen zoals deze heeft Cavom brokken en verpakkingen die wat kleiner van formaat zijn.

Cavom

Cavom is een merk van VDM Diervoederfabriek, een Nederlands familiebedrijf dat al meer dan een eeuw van generatie op generatie overgaat; de geschiedenis van dit bedrijf gaat terug tot in 1898! 

Het hondenvoer dat Cavom maakt is volledig natuurlijk; de brokken zijn samengesteld uit natuurlijke grondstoffen. De brokken zijn geperst (in plaats van krokant / geëxtrudeerd), iets waar het merk bewust voor kiest. Doordat de temperatuur bij de bereiding niet boven de 100ºC komt, blijven de vitaminen, mineralen en overige ingrediënten intact.

Ook is het volgens Cavom zo dat geperste brokken de maag minder belasten en dat de vertering beter is omdat de brokken sneller in de maag oplossen dan krokante brokken.

Kenmerkend voor de Cavom brokken is dat de korrel hard is, met een structuur die een beetje open en poreus is, zodat de geur beter vrijkomt. Je hond zal ervan smullen!

Cavom hondenvoer

Bij Welkoop hebben we van Cavom het volgende hondenvoer:

Cavom hondenvoer
Cavom hondenvoer

Cavom hondenvoer

De brokken vormen complete voeding; voor welke zak Cavom hondenvoer je ook gaat, er staat ‘compleet’ op. Hiermee geeft het merk aan dat het hondenvoer álle essentiële voedingsstoffen bevat die jouw harige vriend nodig heeft. Het is dus niet nodig om je hond nog extra vitamines of oliën bij te voeren.

  • Complete voeding met alle essentiële voedingsstoffen in de juiste verhouding
  • Met grotendeels ontsloten, licht verteerbare granen
  • Harde brokken die helpen om tandsteen tegen te gaan
  • Voordelig in gebruik: de brokken hebben een hoge energiewaarde en lichte verteerbaarheid
  • Geen onnodige schadelijke kleur-, reuk- en smaakstoffen
  • Gering vochtpercentage waardoor de brokken lang houdbaar zijn
  • Voer van Cavom is verkrijgbaar in 20kg en 5kg 

Voor elke hond de juiste brokken

De samenstelling van het voer is precies afgestemd op een type hond. Of je nu een jonge hond hebt die groeit als kool, een gezonde volwassen hond die je vreselijk blij maakt met een lange wandeling óf een hond op leeftijd hebt die het liever rustig aan doet – voor elke hond heeft Cavom brokken ontwikkeld. 

Volwassen hond
Voor gezonde, volwassen honden is er Cavom Compleet. Is jouw volwassen hond van een klein hondenras? Ga dan voor Compleet Midi; de grootte van deze brok is kleiner, wat Midi heel geschikt maakt voor honden van kleine rassen. Naast de brok, is ook de verpakking kleiner: Midi hondenvoer is er in zakken van 2 kg en 10 kg. 

Puppy’s
Pups groeien snel. De hond behoort volgens Cavom zelfs tot de snelst groeiende zoogdieren! Om die snelle groei op te vangen heeft Cavom Compleet Pup/Junior ontwikkeld. De ingrediënten in dit hondenvoer zijn helemaal op puppy’s aangepast. Je kunt deze brokjes tot de zesde of negende levensmaand voeren. 

Oudere hond
We willen allemaal dat onze senior honden vitaal en in goede conditie zijn. Om deze reden heeft Cavom Senior hondenvoer ontwikkeld. Deze brokken hebben een lager eiwitgehalte en zijn verrijkt met glucosamine: een natuurlijke aminosuiker die het herstel van het gewrichtskraakbeen stimuleert. De brokken dragen dus bij aan de opbouw van gezonder kraakbeen. Belangrijk, want hoe ouder je hond wordt – hoe minder glucosamine het lichaam aanmaakt en hoe minder soepel de gewrichten worden. 

Hond met overgewicht of weinig lichaamsbeweging
Voor honden die overgewicht hebben, weinig lichaamsbeweging krijgen of na een castratie of sterilisatie aanleg hebben om te groeien, is er Compleet Light. Deze brokken hebben een verlaagd vetgehalte en bevatten calorie-armere koolhydraten zodat de voedingswaarde minder is. 

Hond met aanleg voor allergie of overgevoeligheid
Van de ingrediënten lam en rijst is volgens Cavom bekend dat honden met een allergie er gebaat bij zijn. Daarom ontwikkelde het merk het hondenvoer Lam & Rijst. Naast dat dit voer dus lam en rijst bevat, zijn de overige ingrediënten zorgvuldig uitgezocht. Dit hondenvoer is dus ideaal voor honden die overgevoelig zijn of een aanleg hebben voor allergieën. De brokken zorgen voor een gezonde huid.