Eden logo

Eden

Als kritische moestuinier kun je niet zonder een goede tuinkas. Een Eden tuinkas voldoet daarom aan alle eisen van de moderne kweker. Deze functionele drempelloze kassen zijn ontwikkeld om te passen in elke tuin: van stadstuin tot landelijke tuin. De kas richt je natuurlijk helemaal naar je eigen zin in met de kasbenodigdheden van Eden. Zo helpt Eden je om je eigen tuinparadijsje te creëren! 

Eden tuinkas, optimaal gebruiksgemak

Bij het Britse bedrijf Eden weten ze dat lang niet iedere tuinliefhebber een flinke lap grond tot zijn beschikking heeft voor een tuinkas. Hun kassen zijn ontworpen met precies dat idee in het achterhoofd: ze zijn allemaal verkrijgbaar in diverse afmetingen. Zo passen ze in de kleinste achtertuin en misstaan ze niet op grote landerijen.

Naast een ruime keuze aan afmetingen, staan functionaliteit en gebruiksgemak voorop. Zo hebben alle kassen van Eden een of twee drempelloze schuifdeuren, de optie voor veiligheidsglas of polycarbonaat, voldoende stahoogte – ook in de allerkleinste kassen – en zijn er verschillende tuinkas onderdelen en accessoires verkrijgbaar. Alle kassen van Eden worden door Britse ambachtslieden ontworpen en gemaakt.

Eden tuinkas

Bij Welkoop vind je deze kassen van Eden:

 • Eden Birdlip, de kleinste tuinkas ter wereld!
 • Eden Burford, ranke tuinkas met flinke stahoogte
 • Eden Bourton, grote tuinkas
 • Eden Blockley, tuinkas met eveneens veel ruimte
 • Eden Broadway, muurkas voor optimaal gebruiksgemak

Richt je kas in met Eden tuinkas benodigdheden

Wat je ook wilt laten groeien, jouw eigen tuinkas maak je compleet met kas benodigdheden.

Eden heeft alles om het jouw groene vingers zo makkelijk mogelijk te maken!

Met hun kweektafels of kweekschappen bijvoorbeeld heb je altijd je favoriete kweekspullen bij de hand, zoals je tuinhandschoenen, tuinier- en kweekboeken, een gieter en snoeischaar

Hiernaast heeft het merk automatische raamopeners die je helpen om de temperatuur in je kas optimaal te houden, ook als je er zelf niet bent. Ze registreren of het te warm of te koud wordt en reageren daarop. En heb je weleens van louvreramen gehoord? Dat zijn ramen die bestaan uit horizontale lamellen van veiligheidsglas die je, als je ze openzet, helpen om overtollige warmte en vocht af te voeren. Ze kunnen zelfs aangesloten worden op de automatische raamopeners.

Verder zijn er nog de rolschermen van Eden, die je planten beschermen tegen verbranding door de zon. Ze zijn eenvoudig te bevestigen met zuignappen. En, niet functioneel maar wel heel erg mooi: de victoriaanse nok die je op je Eden tuinkas kunt bevestigen. Hiermee is het net alsof je je eigen klassieke botanische kas hebt!

Eden tuinkas in jouw tuin
tuinkas eden

Tip! Gebruik je kas niet alleen om te kweken, maar ook om regenwater op te vangen. Voor je tuinkas heeft Eden gootzijden en regenpijpen – net zo stijlvol als de tuinkassen zelf. Sluit ze aan, zet een regenton neer en je hebt altijd een waterbron in de buurt.

Deze Eden tuinkas onderdelen vind je bij Welkoop:

 • Kweekschappen
 • Kweektafels
 • Automatische raamopeners
 • Louvreramen
 • Regenpijpen en regentonnen
 • Zonwering in de vorm van rolschermen
 • Victoriaanse nokken

Een tuinkas met allure

Dat een tuinkas best wat allure mag hebben, bewijst Eden met hun victoriaanse nokken. Maar ook het type frame doet veel voor de uitstraling van je tuinkas. Zo heb je met Eden de keuze uit frames van blank aluminium of een donkergroene of zwarte coating. En dan is er nog het type glas.

Ga je voor hoge transparantie? Ga dan voor veiligheidsglas, eventueel in combinatie met zonwering. Fijn om te weten is dat, mochten de kinderen of dieren er onverhoopt tegenaan stoten, dit glas in talloze onscherpe stukjes uiteen valt. Staat je kas veel in de felle zon? Of kweek je planten die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen? Dan kan dubbelwandig polycarbonaat (kunststof) een goede optie zijn. Dit type is amper doorzichtig en laat dus minder zonnestralen door. Ook isoleert het beter dan glas.