Snoeischaren

Heb je veel planten, bomen en struiken in je tuin? Knip je graag bloemen voor een mooi boeket? Als je een passende knipschaar in de tuin gebruikt dan is snoeien een leuk en gemakkelijk klusje. Bij Welkoop kun je voor de beginnende tuinier een eenvoudige snoeischaar kopen. Maar ook voor de doorgewinterde tuinier hebben we snoeischaren van hoge kwaliteit. Ze zijn er met rolgrip, 30° werkhoek, vervangbare messen en ergonomische handgrepen van de merken FelcoWolf-Garten, Freund en Fiskars.

Bekijk ook: Felco snoeischaren | Telescopische snoeischaar | Elektrische snoeischaren


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Welke snoeischaar kopen?

Snoeischaren heb je in allerlei prijsklassen. Ze beginnen bij tien euro en zijn er ook van zestig euro. Welke snoeischaar ga je kopen? Dat hangt niet alleen van je budget af, maar ook van wat je ermee wilt knippen, hoe vaak je gaat snoeien én hoe hoog de eisen zijn die je aan de snoeischaar stelt.

  • Snoeischaar voor bloemen

Ga je de snoeischaar voor bloemen gebruiken? Een kleine tuinschaar is dan precies wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld de Freund Punt 2960, een kleine knipschaar die takken tot 1,5 centimeter knipt.

  • Tuinschaar voor dunne of dikke takken

De meeste snoeischaren kunnen takken doorknippen met een dikte tot 1,8 of 2 centimeter. Maar er zijn ook duurdere, robuustere snoeischaren die takken met een dikte van 2,5 centimeter kunnen doorknippen. Zijn de takken die je wilt snoeien dikker dan 2,5 centimeter? Ga dan voor een takkenschaar.

  • Geavanceerde kniptechnieken

Met de ene schaar gaat het knippen nog makkelijker dan met de ander, bijvoorbeeld omdat de tuinschaar beschikt over een krachtbesparende hefboomwerking (snoeischaar van WOLF-garten) of een doordachte rolgreep waardoor de knipbeweging gemakkelijker is (snoeischaar van Freund). Gebruik je zeer regelmatig een knipschaar in de tuin, dan zijn zulke geavanceerde kniptechnieken geen overbodige luxe.

  • Harde en dode taken versus levend hout

Ga je vooral harde, dode takken knippen? Of snoei je levend hout? Dit is bepalend wanneer je een snoeischaar gaat kopen. Een snoeischaar met papegaaibek snijdt met twee bewegende messen door het hout. Hierdoor maakt deze schaar een gladde snijwond die snel herstelt. Een snoeischaar met aambeeld maakt een minder gladde wond. Wél kun je er meer kracht mee zetten. Dit maakt dat zo’n snoeischaar vooral geschikt is voor harde takken en dode takken.

  • Linkshandige knipschaar

Twee linkerhanden in de tuin? Geen probleem met de Felco Model 9 linkshandig! Waar snoeischaren meestal geschikt zijn voor links- én rechtshandig gebruik, is deze Felco snoeischaar speciaal ontworpen voor linkshandige tuinmannen en -vrouwen.

  • Vervangbare onderdelen

Stel je hoge eisen aan de snoeischaar als het aankomt op duurzaamheid? De Felco snoeischaren zijn dan voor jou. Met deze Zwitserse snoeischaren krijg je een levenslange garantie op de aluminium handgrepen. Daarnaast zijn alle onderdelen vervangen. Ideaal wanneer je zeer regelmatig met een knipschaar in de tuin te vinden bent.

Weten hoe en wanneer je precies snoeit? Lees ons advies over snoeien. We leggen hier ook uit hoe je te werk kunt gaan bij de veelvoorkomende struiken, bomen en klimplanten in een tuin.