Energique logo

Energique

Ben jij de trotse eigenaar van een prachtige rashond? Dan weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je dier de juiste voeding te geven; met goed, rauw voer houd je je mooie viervoeter in perfecte conditie. Dit is dan ook precies waarom Energique al sinds 1988 maaltijden van vers vlees maakt voor honden en katten – niet op basis van trends en hypes, maar gewoon volgens de wetenschap. Dus, wil je jouw rasechte harige huisgenoot verantwoord rauw voer geven? Dan zit je met Energique hondenvoer goed.

Energique voor de hond – hoe Ierse Wolfshondenfokkers kwaliteitsvoer ontwikkelden

Ruim dertig jaar geleden is het Friese bedrijf Energique opgericht door de eigenaren van een Ierse Wolfshondenkennel. Deze rashonden groeien extreem hard, met alle problemen die daarbij horen. Toen de fokkers zelfgemaakt hondenvoer van vers vlees gingen voeren, verbeterde de conditie van hun honden. Ook groeiden de honden in een gezonder tempo op en was diarree verleden tijd. Daarom gelooft Energique ook niet dat er beter voer voor honden is dan een complete maaltijd van vers vlees. Want op deze manier blijf je dicht bij de natuur! 

Energique maakt hondenvoer voor:

  • Puppy’s
  • Volwassen honden
  • Werkhonden
  • Honden met een gevoelige spijsvertering (Energique Speciaal)
Energique hondenvoer

Energique hondenvoer: de beste ingrediënten, zorgvuldig verwerkt

Hondenvoer van Energique bestaat voor het grootste gedeelte uit rauw vlees van superieure kwaliteit. Het voer wordt in samenwerking met erkende voedingsspecialisten ontwikkeld en gemaakt volgens de strengste voedselveiligheidsnormen. Allemaal gewoon in Nederland.

Er worden geen onnodige ingrediënten aan het voer toegevoegd. Zo zitten er geen kleur-, geur- of smaakstoffen in het vlees en ook geen conserveringsmiddelen of andere chemische toevoegingen.

Dit alles maakt dat het Energique vlees ook niet rood of bruin is, maar iets grijsachtig van kleur. De kleur is ook niet altijd hetzelfde. De kwaliteit echter wel; die is altijd op het hoogste niveau.

En je trouwe viervoeter zal dat bewijzen – alle honden eten dit vlees graag! En die ietwat onsmakelijke kleur van het voer? Die maakt voor jouw hond niet uit, want hij kiest op basis van smaak en geur, en dát heeft Energique perfect voor elkaar. 

Voer je het verse vlees van Energique aan je hond, dan zal je volgens het merk verschillende veranderingen bespeuren: de conditie zal vooruitgaan, de vacht wordt mooier, je hond blijft beter op gewicht en je pup groeit beter. 

Tip! Meer te weten komen over complete vleesmaaltijden? Lees ons advies over honden

Diepgevroren energique

Diepgevroren portieverpakkingen

Energique vlees wordt diepgevroren geleverd in handige portieverpakkingen.

Daardoor is het lang houdbaar en makkelijk te doseren. Let wel op: behandel dit voer net zoals ander rauw vlees: houd het gekoeld, ontdooi het afgedekt in de koelkast en was de voerbak van je hond na het eten goed af.

Je kunt het vlees op kamertemperatuur voeren. 

Energique voor je puppy

Honden groeien heel snel. Sommige kleine rassen zijn met negen maanden al uitgegroeid, de grote rassen hebben maar twee jaar nodig tot ze volledig zijn ontwikkeld. Niet gek dat ze in die periode dan ook behoefte hebben aan voer met extra eiwitten voor spieropbouw, en calcium en fosfor voor sterke botten en tanden. Energique puppy bevat alles wat je pup – vanaf 4 weken oud – helpt om op te groeien tot een gezonde volwassen hond. Het is ook geschikt om aan dragende of zogende teefjes te geven.