Halls logo

Halls

Droom je al jaren over een eigen kas in je achtertuin? Van leven met de seizoenen, eten van eigen teelt, uren inmaken, jam koken of bloemen van zaadjes tot boeket opkweken? Dan is er één ding zeker: met een tuinkas van Halls breng je al die dingen naar je eigen stukje grond.

Halls tuinkas: Britse kwaliteit

Halls is een Brits bedrijf dat al bestaat sinds 1936. Het was het allereerste dat op grote schaal tuinkassen voor particulieren ging produceren. Het bedrijf is diep geworteld in de Engelse tuintradities en dat merk je aan Halls kassen: het zijn stevige kwaliteitskassen, die bovendien betaalbaar zijn.

De missie van dit Engelse bedrijf? Jou dat ultieme gevoel van bevrediging laten ontdekken als je je eigen oogst binnenhaalt. Halls wenst dat iedere tuinliefhebber toe; van de ervaren moestuinier die de moeilijkste groentes en bloemen tot bloei brengt tot de beginner die zijn eerste plantjes opkweekt.

De mensen van Halls raden aan om een kas te kopen die groot genoeg is om een kleine tuintafel en een stoel of kruk in te zetten. Zo is jouw kas na een dag met de handen in de klei de perfecte plek om nog even van de laatste zonnestralen te genieten!

Bij Welkoop vind je kweekkast onderdelen van Halls en ook deze kassen:

 • Popular
 • Well Supreme
 • Juliana Atrium
 • Magnum
 • Qube
Halls tuinkas

Wat de Halls kassen bijzonder maakt

Waarom we bij Welkoop de kassen van Halls verkopen? Vanwege de gunstige prijs-kwaliteit verhouding. Van een tuinkas van dit merk mag je, ondanks dat ze goed betaalbaar zijn, Britse kwaliteit verwachten.

Maar dat is niet alles. Ook de eigenschappen hieronder maken de Halls kassen bijzonder.

 • De kassen kunnen tegen extreme weersomstandigheden. Van zware regenval tot sneeuw.
 • Zet je de kas op een fundering van Halls? Dan kun je rekenen op jaren kweekplezier.
 • Je kunt de tuinkassen makkelijk in elkaar zetten en inrichten met tuinkas accessoires. Zo heeft ook Halls verschillende kweekkas onderdelen, zoals kweektafels en schappen.
 • Je hebt de keuze uit verschillende soorten beglazing: tuindersglas, veiligheidsglas en polycarbonaat.
 • Het aluminium frame is kaal of heeft een donkergroene of zwarte coating. Het is maar net wat jij het mooiste vindt staan in jouw tuin!  
 • Alle kassen hebben een dakraam om de temperatuur te regelen.
Halls Tuinkassen
Tuinkas Halls in jouw tuin

Welk glas in jouw Halls tuinkas?

Voor de beglazing van de kassen van Halls kun je kiezen uit drie soorten.

Het voordeligst is tuindersglas. Dat laat veel licht door en is mooi helder. Veiligheidsglas is de tweede optie. Wat betreft lichtdoorlatendheid is veiligheidsglas gelijk aan tuindersglas, maar het is veel sterker. En als het breekt, dan valt het in onschadelijke stukjes uiteen. De derde soort is de kunststof polycarbonaat. Het laat minder licht door wat handig kan zijn als je kas lang in direct zonlicht staat. Het kunststof isoleert ook beter.

Bedenk bij het kiezen dus goed voor jezelf waar de kas komt te staan en wat je erin wilt laten groeien. 

Van grote kweekkas tot tuinkamer

Het formaat van je tuinierswens – en je tuin natuurlijk – bepaalt het soort kas dat jij nodig hebt. Wil je een flinke moestuin aanleggen en wil je grote aantallen planten opkweken? Dan is een kweekkas van tenminste 10 m2 perfect. Heb je minder ruimte dan is een kas van ongeveer 2,5 m2 al goed. Halls wil dat iedereen van zijn eigen tuinkas kan genieten en heeft daarom klein een grote kassen ontwikkeld voor in elke tuin.  

De Halls Qube bijvoorbeeld is speciaal gemaakt voor de kleine achtertuin. Ondanks zijn geringe afmetingen kun je er prima je spullen in kwijt en een flink aantal planten opkweken. De Atrium is perfect voor de liefhebber die vooral op zoek is naar een plek om te genieten van het buitenleven, maar dan wel zonder wind en regen. Een kopje thee, een lekker koekje – in de Atrium heb je voldoende ruimte om naast je planten wat bankjes en een tafel neer te zetten. Welkom in je nieuwe tuinkamer!

Tip! Hang goten aan je kas en sluit die aan op een regenton. Zo heb je altijd een waterbron dichtbij. Dat is goed voor het milieu en uiteraard ook voor je portemonnee. Kun jij nog meer nieuwe plantjes en zaadjes kopen om uit te proberen!