Tips tegen verveling bij je kat

Sommige katten lijken liever lui dan moe. Toch is het belangrijk om je maatje bezig te houden. Zeker als je een binnenkat hebt. Dit doe je door bijvoorbeeld samen te spelen. Of heb je al eens gedacht aan voerspelletjes? Een leuke manier om je kat te laten bewegen én de hersens te laten kraken. In dit artikel geven we je tips tegen verveling voor jou en je kat. Plezier gegarandeerd!

Bekijk: Kattenspeeltjes | Kattensnoepjes

Hoe zie je of je kat verveeld is?

De ene kat is de andere niet. Katten uiten verveling op verschillende manieren.

Sommige katten worden lusteloos en futloos. Ze slapen meer dan normaal en hebben geen trek meer in eten. Andere katten worden juist heel actief. Ze rennen, klimmen en springen door de kamer zonder te stoppen. En halen meer kattenkwaad uit dan normaal. Ook vragen ze meer aandacht van jou.


Kijk daarom goed naar veranderingen in het gedrag van je maatje. Is hij ineens een stuk actiever? Of juist futloos vergeleken met voorheen? Dan kan het zijn dat hij zich verveelt. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kan doen om dit te voorkomen.

4 tips tegen verveling

Hoe houd je jouw maatje bezig? Bekijk hieronder onze tips.Voerspeeltjes

Katten doen graag moeite voor hun eten. Met voerspeeltjes daag je ze daarmee uit! Bij Welkoop vind je verschillende voerspeeltjes. Hiermee geef je ze de nodige lichaamsbeweging én laat je de hersens eens flink kraken.

Er zijn verschillende speeltjes voor verschillende niveaus. Het ene spel is moeilijker dan het andere. Het principe is vaak hetzelfde. Je verstopt wat kattensnoepjes of kattenvoer in het speeltje en laat jouw kat het ontdekken.

Samen spelen

Probeer dagelijks de tijd te nemen om met je kat te spelen. Op die manier houd je jouw maatje bezig en werk je aan een band samen. Kattenspeeltjes zijn er in alle soorten en maten. Denk aan ballen, belletjes, hengels en pluchen muizen. Wissel regelmatig speeltjes met elkaar af. Zo houd je het interessant voor jou en je kat. 

Neem liever meerdere korte speelmomenten op de dag dan één keer lang spelen. Stop niet met spelen als je kat nog vol energie zit. Dan laat je hem juist gefrustreerd achter. Bouw het spelen rustig af.Uitzicht

Katten hebben sterkere zintuigen dan mensen. Ze houden ervan om de buurt in de gaten te houden. Zorg daarom voor genoeg ruimte op de vensterbank waardoor je kat lekker naar buiten kan spieken. Of denk eens aan een vensterbankmat voor je kat.


Krabpaal

Naast de standaard krabpaal heb je ook krabpalen met speeltjes eraan. Er hangt bijvoorbeeld een balletje of belletje aan. Hierop kan je maatje zich helemaal uitleven door te krabben en te spelen.

Is jouw krabpaal aan vervanging toe? Bij Welkoop vind je krabpalen in alle soorten en maten. Er zit altijd wel iets bij voor jouw maatje.


Bestel online of kom langs

Met deze tips houd je jouw kat wel even bezig! Op zoek naar nieuwe spullen voor je rakker? Bij ons vind je alles voor je kat. Denk aan kattenvoer, kattensnoepjes en kattenspeeltjes. Maar ook mandjes en krabpalen. Zo houd je jouw maatje blij en gelukkig. 

Bestel je online? Vanaf 40 euro bezorgen we gratis bij je thuis. Je bent natuurlijk ook altijd welkom in één van onze winkels. Jouw dierspecialist helpt je graag met tips en advies op maat. 

Vind jouw winkel