Hondenriemen

Ga je je hond uitlaten, dan heb je een hondenriem nodig. Bij Welkoop hebben we ze in allerlei soorten. Lange en korte lijnen van leer en nylon, kettingen en rollijnen – voor alle honden hebben we geschikte riemen. Welke hondenriem ga je kopen? Dat hangt af van meerdere dingen. Bijvoorbeeld van waar je wandelt. Loop je vaak in de natuur? Of in een omgeving waar de hond niet los mag, maar je wel vrijheid wilt geven? Dan is een lange hondenriem waarschijnlijk handig. Voor een puppy kun je beter een dunne, lichte hondenriem kopen, zodat je voorzichtig kunt sturen. En voor sterke honden is een dikke, korte hondenriem weer meer geschikt.

Bekijk ook: Hondenhalsbanden | Looplijnen | Harnassen

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Welke hondenriem kopen?

Hondenriemen klik je vast aan de hondenhalsband of een hondentuigje. Toch is de ene hondenriem de andere niet. Bij Welkoop vind je ontzettend veel soorten! Welke hondenriem moet je kopen? Het helpt om te bedenken welk doel je voor ogen hebt. Met de riem én je hond. Wil je je hond trainen? Dicht bij je houden? Hem een beetje meer vrijheid geven – maar wel de controle behouden? Of wil je je hond zoveel mogelijk vrijheid geven als maar kan?

  • Looplijnen

Een looplijn is een hondenriem met een vaste lengte: tussen 1 en 2 meter. Ze komen in verschillende breedtes, materialen en kleuren. Zo heb je lichte riemen van nylon in verschillende kleuren, duurzame leren hondenriemen, stevige kettinglijnen en ronde looplijnen die comfortabel in de hand liggen.

  • Veldlijnen (lange looplijnen)

Ga je naar het strand, maar wil je je hond niet los laten? Of ga je veldtraining doen? Dan zijn de lange looplijnen van 5 of 10 meter ideaal. Je geeft je hond er extra veel vrijheid mee. Ook kun je deze lijnen gebruiken in combinatie met een aanlegspiraal. Zo kan je hond de omgeving verkennen, zonder weg te lopen.

  • Verstelbare dressuurlijnen

De dressuurlijn (of trainingslijn) is een verstelbare hondenriem. Aan de lijn zitten meerdere ringen en aan beide uiteinden zit een karabijnhaak. De ene haak gaat aan de halsband, de ander haak je aan een van de ringen: zo maak je van de lijn een korte of lange hondenriem. Je geeft je hond dus meer vrijheid, of perkt die juist in – afhankelijk van waar je bent. Loop je door de stad, dan kun je je hond wat korter bij je houden. En op andere plekken kun je de langere lijn geven. 

  • Rollijn

Wil je je hond veel vrijheid geven tijdens de wandelingen, maar wel de controle houden? De Flexi rollijn is dan ideaal. Deze riem voor honden schuift makkelijk uit met je hond mee. Net als een rolmaat. Op elke gewenste afstand kun je de lijn op de rem zetten. Helemaal uitgeschoven meet deze lange hondenriem wel 5 of 8 meter.

Tip! Een hondenriem kun je bestellen in onze online shop. Maar kom ook eens naar een Welkoop-winkel, waar je de hondenriem die je nieuw wilt kopen in het echt kunt bekijken. Ook helpen onze medewerkers je graag bij het kiezen van een geschikte hondenriem.

Hondenriem voor puppy

Een puppy moet nog wennen aan het dragen van een halsband en riem. Het is daarom slim om een lichte hondenriem voor je puppy te kopen. Op deze manier hangt er zo weinig mogelijk gewicht aan de nek van je hondje, en voorkom je dat je pup went aan het gevoel van een strakke lijn.

Snuitje voor hond

Bijt je hond tijdens een dierenartsbezoek? Of wanneer je hem medisch moet verzorgen? Met een snuitje bij je hond om de bek, kan hij niet bijten. Een snuitje is een soort muilkorf van nylon die om de hondensnuit. Let wel op, want met een snuitje kan je hond zijn bek niet opendoen, kan hij niet hijgen en dus zijn warmte niet kwijt. Om deze reden is een snuitje alleen bedoeld om slechts een korte tijd te dragen.

Een muilkorf sluit wat minder strak om de snuit en is dus wel geschikt om langere tijd te dragen. Honden met een muilkorf kunnen hijgen, drinken en beloningskoekjes eten.